Політика
3 липня 2020
Юрій Левченко: «Закликаю підписати петицію про відставку вічно «тимчасового» міністра Авакова»
Комітет Верховної Ради з правоохоронної діяльності відмовився розглянути по суті проект постанови про відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.
news-image

Комітет Верховної Ради з правоохоронної діяльності відмовився розглянути по суті проект постанови про відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Про це написав у Фейсбук Юрій Левченко,  український політичний діяч.

Як стверджує Левченко, тим самим комітет заблокував можливість розгляду цього питання в сесійній залі. 

Виявляється, що для депутатів важливіше було обговорити питання тимчасової спеціальної комісії щодо корупції у футболі, ніж питання про перебування Авакова на посаді. Дуже вже "слуги" не хочуть щоб була зафіксована особиста позиція кожного народного депутата під час голосування щодо Авакова у Верховній Раді - зручніше ховатися за колективною безвідповідальністю. Враховуючи, що на ініціативу контрольованих Банковою депутатів розраховувати не варто, закликаю всіх знайти кілька секунд вільного часу і підписати петицію з правильними вимогами до Президента про відставку вічно «тимчасового» міністра", - пише Юрій Левченко.

Раніше ми писали, що комітет Ради підтримав постанову про відставку Авакова. Комітет Ради підтримав постанову про відставку глави МВС Арсена Авакова, тепер це питання розглянуть на засіданні парламенту.

Також стало відомо, що на акції за відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, яка проходить зараз під Верховною Радою, чоловік намагався вчинити самоспалення. Чоловік  прийшов на мітинг проти Авакова через рейдерське захоплення. За словами Ляшенка, у них відібрали майно, і зараз там шиють «рюкзаки Авакова».

До речі, у Міністерстві внутрішніх справ планують збільшити штраф за образи поліцейських. А також запровадити додаткову відповідальність за використання газових балончиків проти правоохоронців під час акцій протесту.

Читайте також:Пальчевський заявив про створення нової альтернативної політсили