Суспільство
3 березня 2015
На Корсунщині чоловік викрав з приміщення храму золота і срібла на суму близько півмільйона гривень.
Зухвальця затримано «по гарячим слідам»
news-image

До чергової частини Корсунь-Шевченківського райвідділу міліції звернувся настоятель храму із заявою про крадіжку, інформує Є | Єдність.інфо із посиланням на прес-службу МВС.

Він розповів, що прийшов вранці до церкви, де побачив розбите вікно, а з приміщення храму зникли пожертви прихожан у вигляді золотих та срібних виробів, загальна вага яких складала близько 800 грамів. На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група райвідділу.

"Експерти оглянули приміщення храму та прилеглу територію, а оперативники розпочали подворовий обхід. Поблизу одного із будинків міліціонери побачили сліди взуття, які були схожі з виявлені експертами на місці події. Господар подвір'я знаходився вдома. В нього працівники міліції знайшли викрадені ювелірні вироби. 43-річного підозрюваного було запрошено до райвідділу для дачі показів. У кабінеті слідчого чоловік зізнався у вчиненому", - йдеться у повідомленні відомства.

Як з’ясувалося, затриманий працював у храмі різноробочим та був прихожанином. Під час вечірньої служби він непомітно проник до дзвіниці, де ховався до її закінчення. Коли всі пішли, викрав пожертвувані людьми прикраси.

За даним фактом слідчим відділенням Корсунь-Шевченківського райвідділу міліції проводиться розслідування кримінального провадження за частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від п’яти до восьми років. Проводиться досудове розслідування.