Події
3 липня 2020
Українцям загрожує поліовірус – попередження МОЗ
Україна опинилися у зоні риску через недостатній рівень вакцинації проти поліомієліту дітей
news-image

Україна опинилася в зоні високого ризику спалаху захворювання поліомієліту. Про це інформує Центр громадського здоров’я (ЦГЗ) Міністерства охорони здоров’я України, пише «Є!».

Поліомієліт, як пояснили в ЦГЗ, є гострим інфекційним захворюванням. Поліовірус може поширюватися від людини до людини через фекалії та слину, а найчастіше – через брудні руки, інфіковану їжу та воду.

За даними Європейської регіональної комісії із сертифікації ліквідації поліомієліту, у випадку ввезення дикого поліовірусу або появи деривату вакцинного поліовірусу (cVDPV) Україна віднесена до зони високого ризику.

Так, за 5 місяців поточного року лише 30% дітей, яким не більше одного року, отримали всі три дози вакцини для профілактики поліомієліту.

Відсоток охоплення щепленнями від поліомієліту в Україні є недостатнім, щоб до кінця року досягнути 95%. Вакцинація — єдина можливість вберегтися від ускладнень, викликаних поліомієлітом", - йдеться у повідомленні.

У ВООЗ заявили, що вакцинація понад 95% населення не допустить епідеміб вірусу. А коли діти лишаються невакцинованими, це може призвести до поширення інфекції.

Також читайте: У США глобальний антирекорд пандемії коронавірусу: Трамп пояснив чому

Читайте також:В Україні за добу - 876 нових випадків коронавірусу