У Львові днями розпочнуть зйомки фільму за романом Кузьми Скрябіна
Реліз фільму в Україні запланований на грудень 2020 року
news-image
Зйомки фільму за романом Андрія Кузьменка (Кузьми Скрябіна) «Я, «Побєда» і Берлін» розпочнуться у Львові у липні 2020 року — напередодні міський голова Львова Андрій Садовий зустрівся зі знімальною групою фільму, де заявив про користь від зйомок фільму.

Про цю зустріч повідомила пресслужба Львівської міської ради, пише «Є!».

Зараз у Львові є нові цікаві локації. Ми будемо тут навіть знімати берлінську частину сюжету, адже в самому Берліні вже немає тих локацій 90-х років, а у Львові ми знайшли все необхідне. Будемо розкривати для кіноспільноти раніше незвідані локації, — розповів кінооператор Дмитро Недря.

Також режисери групи поділилися з мером Львова загальноукраїнською проблемою з відсутністю якісних павільйонів для зйомок. Садовий зацікавився ідеєю створення такого павільйону та пообіцяв, що у міській раді «вивчать це питання».

Якщо від міста щось потрібно, то ви можете максимально розраховувати на наше сприяння. Нам вигідно, щоб у Львові творилися фільми, щоб це якимось чином давало місту промоцію. Це особливо потрібно в сьогоднішньому часі, — наголосив Садовий.

Фільм «Я, «Побєда» і Берлін» за однойменним романом Кузьми Скрябіна став одним із переможців Одинадцятого конкурсного відбору Держкіно. Фінансова підтримка зі сторони держави складає 27 млн грн — це 75% загальної вартості виробництва. Роботу над стрічкою розпочали в листопаді 2019 року.

Режисером-постановником фільму є Ольга Ряшина. Автори адаптації сценарію — Анатолій Крим та Олексій Комаровський. Продюсерами стрічки виступили Олексій Терентьєв та Артем Доллежаль.

Реліз фільму в Україні запланований на грудень 2020 року.

Як ми писали раніше, у Нідерландах на «кіно» російської пропаганди про МН17 ніхто не прийшов

Читайте також: Фільм української режисерки отримав головну нагороду кіноринку у Франції