Світ
7 липня 2020
Чорногорія, нещодавно «вільна від коронавірусу», далі посилює карантин
Державні та приватні дитсадки йдуть на карантин. Бізнесу і державним органам рекомендовано перевести працівників на дистанційну роботу у всіх випадках, коли це можливо.
news-image

Чорногорія, яка на початку червня оголошувала про завершення епідемії, знову посилює карантин для стримування коронавірусу.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє "Балканський оглядач".

Національний координаційний орган Чорногорії з інфекційних хвороб (NКТ) ухвалив рішення про посилення карантину у зв’язку з погіршенням епідеміологічної ситуації.

Наступні сім днів кафе й ресторани країни зможуть працювати максимум до опівночі. У низці муніципалітетів Північного регіону, де ситуація особливо загрозлива, їхню роботу призупиняють на тиждень.

Державні та приватні дитсадки йдуть на карантин. Бізнесу і державним органам рекомендовано перевести працівників на дистанційну роботу у всіх випадках, коли це можливо.

Вже у третьому муніципалітеті Північного регіону – Плевлі, на додачу до Бєло Полє та Беране, запроваджують жорсткіші обмеження. 

Буде заборонено збиратися групами більше двох осіб у відкритому громадському місці, крім членів родини, що живуть разом, або "осіб, які виконують регулярні робочі завдання". Це ж правило поширюється на легкові авто. Збиратися вдома у друзів чи родичів також заборонено.

Також забороняють богослужіння з вірянами. Маски обов'язкові у всіх громадських місцях. 

Крім того, Чорногорія запроваджує обов’язковий карантин під наглядом для осіб, які прибувають з Сербії.

Кількість активних випадків у Республіці Сербія, особливо в районі вздовж кордону з Чорногорією, вимагає найжорсткішого епідеміологічного нагляду. Тому осіб, які в'їжджають до Чорногорії з Республіки Сербія, не буде відправлено на домашню самоізоляцію, але виключно на карантин у приміщеннях, призначених державою для цього заходу", - йдеться у рішенні NКТ.

Нагадаємо, в Іспанії знову впроваджують обмеження і закривають пляжі через пандемію коронавірусу. Понад 50 пляжів закриті в Андалусії, з них майже 30 - у Малазі.

Як стало відомо, Польща відновила карантин для авіапасажирів з України. Україну вилучили з переліку країн поза межами Євросоюзу, з аеропортів яких пасажири мають право в’їжджати на територію Польщі без обов’язкового карантину.

Також ми писали, що на Волині посилюють карантин у зонах відпочинку. В області відбудеться посилення карантину в районах з місцями масового відпочинку людей, зокрема біля водойм.

Читайте також:У МЗС нагадали, куди дозволено мандрувати українцям