Суспільство
8 липня 2020
За якими критеріями чоловіки оцінюють жінок
Оцінка відбувається на несвідомому рівні
news-image

Кожна жінка мріє знайти чоловіка, який гідно оцінить її і буде любити не тільки зовнішні дані, але і за її якості. Однак, перш, ніж це станеться, жінка повинна зацікавити обранця, вплинувши на його підсвідомі інстинкти. Психолог Олександр Шахов на своїй сторінці в Instagram розповів, за якими критеріями чоловіки оцінюють представниць прекрасної статі, пише «Є!».

Фігура

В першу чергу, чоловічий мозок звертає увагу на жіночу фігуру, тому що він запрограмований на певний образ (осина талія, широкі стегна). Наукою підраховано, що найпривабливіші жінки мають співвідношення окружності талії до окружності стегон 0,7. Саме такий показник говорить про високий рівень жіночих статевих гормонів, здоров'я, несприйнятливості до тяжких захворювань і високої частоти вагітності.

Стан шкіри і волосся

Представники сильної статі оцінюють партнерку за станом її шкіри і волосся, адже вони можуть багато розповісти про жіноче здоров'я. А ще довге волосся асоціюються у чоловіків з високою фертильністю.

Симетричні риси обличчя

Обличчя психічно і фізично хворих людей часто значно асиметричне і підсвідомість вказує чоловікові найбільш здорового партнера. Краса — справа смаку, але симетрія обличчя — сигнал хороших генів.

Посмішка

Білосніжна і мила посмішка дуже швидко викликає чоловічий інтерес. Жінці не потрібно боятися чи соромитися посміхатися партнеру, який їй сподобався, адже цей жест вказує на симпатію, а не на легкодоступність.

Хода, груди, ноги, одяг

На цьому етапі закінчується вплив підсвідомості і на оцінку чоловіків впливає вже культурний фактор і особисті переваги.

Також читайте: Чому у стосунках корисно брати паузу

Читайте також:Як врятувати стосунки, які перетворилися на рутину