Суспільство
9 липня 2020
Гарні новини
Тобі не вистачає добрих новин? «Є!» гарні новини!
news-image

Тобі не вистачає добрих новин? «Є!» гарні новини!

Демократи в Палаті представників Конгресу США пропонують збільшити військову допомогу Україні на $ 25 млн

Комітет Палати представників Конгресу США з асигнувань оприлюднив проект закону про фінансування оборони на 2021 рік, згідно з яким пропонується збільшити розмір військової допомоги Україні на $ 25 млн.

Згідно із законопроектом, пропонується виділити $ 275 млн для фінансування військової допомоги Україні, що на $ 25 млн вище за виділені раніше кошти.

Українці працюють над запуском у США ракети-носія «Антарес»

Українські фахівці працюють над підготовкою до пуску ракети-носія корпорації Northrop Grumman «Антарес» згідно з графіком.  Зазначається, що у квітні цього року група співробітників ДП «Конструкторське бюро «Південне» імені М.К. Янгеля» і НВП «Хартрон-Аркос» ЛТД відбули до США для участі у роботах з підготовки до пуску ракети-носія корпорації Northrop Grumman «Антарес», якою вже у вересні цього року планують доставити вантажі на Міжнародну космічну станцію на замовлення NASA.

Українська режисерка стала учасницею студентської конкурсної програми Каннського кінофестивалю

Українська режисерка Єлизавета Письмак стала учасницею міжнародної студентської конкурсної програми Cinéfondation 2020 Каннського кінофестивалю.

Єлизавета Письмак навчається у Польській національній школі кіно, телебачення і театру ім. Леона Шиллера (місто Лодзь).

У Франківську встановлять електрозаправки на сонячних панелях

В Івано-Франківську облаштують дві електрозаправки на сонячних панелях. Проєкт «Партнерство заради кліматичних змін» стане одним з п’яти, які реалізуються Управлінням інвестиційної політики міської ради.

Проект вартістю 166 603 тис євро передбачає закупівлю обладнання для Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу (ІФНТУНГ) та встановлення двох електрозаправок на сонячних панелях у обласному центрі.

На Прикарпатті виростили лавандове поле

Прикарпатське подружжя створило український Прованс у Коршівській ОТГ. Іван Коцаба з дружиною виростили лавандове поле. Тепер вони доглядають за сімома тисячами кущів лаванди. У період цвітіння лаванди до Коршева приїжджають охочі помилуватися краєвидами та подихати ароматним лавандовим повітрям, зробити яскраві фото.

Українець заснував музей селфі в США

Емігрант з України Олексій Курилин заснував музей селфі в найбільшому місті американського штату Колорадо – Денвері

Концепція музею не нова, спершу музеї селфі з’явилися у Японії», – кажуть ініціатори.

За 25 доларів тут можна зробити автопортрети на фоні оригінальних мистецьких об’єктів та арт- інсталяцій. На відкриття музею зібралися люди як з Колорадо, так і з сусідніх штатів.

Не все так погано! Редакція «Є!» знаходить добрі новини навіть в умовах кризи чи пандемії. Все буде добре!