Події
9 липня 2020
Рятувальники попереджають про підвищення рівнів води у трьох річках
Можливий початковий вихiд води на заплаву.
news-image
У трьох річках на території України 8-9 липня очікується підняття рівнів води.

Про це повідомляє ДСНС.

За даними Укргідрометцентру, 8-9 липня, при прогнозованому підвищенні рiвнiв води з добовою iнтенсивнiстю 1 - 5 см, на р. Прип'ять в створi поста Рiчиця відбуватиметься подальше затоплення, а на р. Вижiвка в створi поста Стара Вижiвка можливе досягнення вiдмiток затоплення присадибних дiлянок прирiчкових населених пунктiв Ратнiвського i Старовижiвського районів у Волинській області”, - йдеться у повідомленні.

Крім того, 8 - 9 липня на р. Ворона бiля м. Тисмениця (Iвано-Франкiвська обл.) очiкується поступове пiдйяття рiвня води на 0,2 - 0,7 м над поточними рiвнями. Можливий початковий вихiд води на заплаву.

Досі залишаються підтопленими 4 населені пункти в Чернівецькій області, 4 підвали у Івано-Франківській області, 12 присадибних ділянок у Чернівецькій області. Зруйновано 202,4 кілометра автодоріг і 95 мостів. Пошкоджено 549 кілометрів автодоріг і 213 мостів.

Нагадаємо, з червня у західних областях України почалися сильні дощі, що призвело до підняття рівня води у річках. Через паводки підтопленими виявились тисячі будинків, а сотні їхніх мешканців довелося евакуювати. Також зруйновані дороги, мости та інші об'єкти інфраструктури.

Також писали про зливу на Закарпатті: за 2 години випала 20-денна норма опадів – фото.

Читайте також:Моторошна піщана буря накрила Одещину – фото, відео