В УЗ члени наглядової ради вже три місяці не отримують жодної винагороди, - Лещенко
Лещенко додав, що в поточних умовах наглядова рада проводить засідання онлайн по кілька разів на тиждень.
news-image

З березня 2020 року наглядова рада "Укрзалізниці" не отримує зарплату, при цьому члени наглядової ради не є співробітниками компанії, а надають послуги суто за договором з акціонером, в рамках якого передбачені фіксовані виплати.

Про це в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" заявив член наглядової ради УЗ Сергій Лещенко.

Зараз ці виплати скорочені - як і у всіх компаніях держсектора. Не знаю, як в інших держкомпаніях, але в УЗ члени наглядової ради вже три місяці не отримують жодної винагороди. Нам зараз взагалі нічого не платять з березня", - підкреслив Лещенко.

За його словами, наглядова рада УЗ до цих пір не підписала додаткову угоду на скорочення виплат.

Наскільки мені відомо, у даному випадку кожна компанія знаходить свою форму домовленості з цього питання. Десь досить письмово повідомити про те, що погоджуєшся на скорочення виплат. Але у нас повинна бути підписана офіційна додаткова угода, проте вже третій місяць воно не підписана не з нашої вини", - стверджує Лещенко.

За його словами, він особисто готовий працювати на умовах скороченої зарплати, але членам наглядової ради компаній дозволяється поєднувати роботу з іншою діяльністю, тоді як члени правління "не можуть собі такого дозволити".

Зараз йде конкурс з обрання голови правління "Укрзалізниці". Я б хотів, щоб до моменту його закінчення вже було ясно, на яких фінансових умовах ми працюємо. Щоб людина відразу розуміла, на що він йде", - заявив він.

Лещенко додав, що в поточних умовах наглядова рада проводить засідання онлайн по кілька разів на тиждень, тоді 

як попередній склад наглядової ради збирався раз в 1,5-2 місяці. Наша компанія увійшла в кризу з виконуючим обов'язки голови правління. Тому нагляд наглядової ради за правлінням став здійснюватися частіше", - пояснив Лещенко.

Нагадаємо, станом на травень 2020 року середня зарплата в Україні складає 10 тисяч 542 гривні. Це на 2,4% більше порівняно з роком раніше.

Як стало відомо, Кіра Рудик заявила, що їй не вистачає депутатської зарплати для життя. Однак вона має "фінансову подушку", якою зараз користується.

До речі, команда інфопростору «Є!» проаналізувала яку зарплату за квітень 2020 року отримали члени Кабміну.  Згідно з прийнятими змінами до держбюджету, зарплата чиновника не зможе перевищувати 47 тисяч 230 гривень

Читайте також:Кількість безробітних перестала рости, але падає показник сплати ЄСВ