Суспільство
9 липня 2020
Мінсоцполітики пропонує компенсувати вартість «пакунку малюка» батькам, які його не отримали
30.06.2020 року за результатом розгляду скарг учасників закупівлі, Антимонопольним комітетом України прийнято рішення відмінити процедуру закупівлі одноразової натуральної допомоги „пакунок малюка”.
news-image

Мінсоцполітики розроблено проект постанови, яким передбачено виплата грошової компенсації вартості „пакунку малюкаˮ на дітей, які народились у 2020 році та не отримали його. Про це повідомило Мінсоцполітики у Фейсбук.

03 березня 2020 року було прийнято постанову Кабінету Міністрів України № 172 „Деякі питання забезпечення дитини при народженні одноразовою натуральною допомогою „пакунок малюка”.

Відповідно до цієї постанови у 2020 році закупка одноразової натуральної допомоги за рахунок коштів державного бюджету проводиться централізованою закупівельною організацією - державна установа “Професійні закупівлі”.

Проте, 30.06.2020 року за результатом розгляду скарг учасників закупівлі, Антимонопольним комітетом України прийнято рішення відмінити процедуру закупівлі одноразової натуральної допомоги „пакунок малюка”. Мінсоцполітики з метою забезпечення кожної дитини, яка народилася у 2020 році „пакунком малюка” розроблено проект урядового рішення, яким передбачається запровадити виплату грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги „пакунок малюкаˮ на дітей, які народились у 2020 році, та не були забезпечені цією допомогою.

Питання забезпечення допомогою „пакунок малюка” новонароджених дітей в усіх регіонах України перебуває на постійному контролі Мінсоцполітики.

Як ми писали, в Україні зріс розмір пенсій. Для непрацюючих пенсіонерів збільшиться розмір мінімальної пенсії за віком, доплати за стаж.

Також ми писали, що пенсія призначатиметься автоматично. Найближчим часом послуга буде доступна і користувачам вебпорталу Пенсійного фонду, які не мають КЕП.

До речі, Україна поетапно переходить до системи добровільних внесків. Для цього у 2021 хочуть зробити накопичувальні пенсії обов’язковими. Українці обиратимуть недержавні пенсійні фонди і там відкриватимуть індивідуальний рахунок. Українці зможуть відкладати на власну пенсію, а не платити за чужу. Відповідний законопроєкт розглянуть у Верховній Раді.

Читайте також:Будемо лікуватися лопухом: в Україні приголомшили новими тарифами на медичну допомогу