Резонанс
9 липня 2020
Пожежі на Луганщині: у мережі з’явилося відео ймовірного підпалу
Ролик, відзнятий з дрона, оприлюднив на своїй фейсбук-сторінці волонтер.
news-image

У мережі з’явилося відео, на якому видно, як невідомі на автівці підпалюють скошене поле у Луганській області. Водночас, чи пов’язаний цей підпал з лісовими пожежами у Новоайдарському та Сєвєродонецькому районах, достовірно не відомо.

Ролик, відзнятий з дрона, оприлюднив на своїй фейсбук-сторінці волонтер Роман Донік.

Офіс президента і Служба безпеки України, розкажіть нам ще про випадкові загоряння через аномальну спеку у Луганській області. А ми послухаємо, посміємося, – підписав він відео.

Зауважимо, що на кадрах видно, як по полю їздить автомобіль, з вікна якого чоловік виливає і підпалює пальне, внаслідок чого починається пожежа.

Підпал поля на Луганщині: відео

Підпал скошеного поля: відео
 

Що відомо про лісові пожежі на Луганщині: коротко:

Пожежа спалахнула 6 липня. Наступного дня вона посилилась, підступивши до населених пунктів, зокрема до Сєвєродонецька. У сусідніх селищах вогнем були знищені десятки будинків.
Станом на 9 липня згоріло понад 5 тисяч гектарів лісу. До гасіння пожежі залучили понад 1200 рятувальників та 200 одиниць техніки, серед них – підрозділи Нацгвардії та ЗСУ.
Вогонь призвів до смерті п'яти осіб. У лікарнях перебувають 32 місцевих жителів.
На місце надзвичайної ситуації вже їздили Володимир Зеленський, міністр МВС Арсен Аваков, секретар РНБО Олексій Данілов.
Правоохоронці наразі розглядають 3 версії займання: вплив аномально високої температури; необережне поводження з вогнем; умисний підпал. Для придбання житла постраждалим від пожеж на Луганщині виділять по 300 тисяч.

Читайте також:У Новій Каховці палає багатоповерхівка (відео)