Війна
10 липня 2020
Командувач ООС розповів про сценарії можливого наступу РФ
Збройні сили України розглядають сценарії можливого наступу Росії по всьому периметру українсько-російського державного кордону.
news-image

Збройні сили України розглядають сценарії можливого наступу Росії по всьому периметру українсько-російського державного кордону, в тому числі з кількох напрямків одночасно. Про це розповів у ефірі ток-шоу "Право на владу" командувач Об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв.

ЗСУ розглядається декілька сценаріїв по всьому периметру державного кордону з РФ, а також з тимчасово окупованими територіями Донецької та Луганської областей і АР Крим. Ми розглядаємо навіть дії, коли така загроза буде з декількох напрямків одночасно", - повідомив Наєв.

У той же час Сергій Наєв зазначив, що наразі загрози вторгнення росіян із окупованого Криму через Херсонську область не спостерігається.

Наше завдання - стримати агресора, а у випадку переходу його до відкритої агресії відбити наступ і не дати ступити ворожому чоботу на українську землю. Ми все робимо для того, щоб наші дії були ефективні і якісно підготовані. На даний час безпосередніх загроз агресії з тимчасово окупованої території АР Крим щодо Херсонської області України немає", - сказав Наєв.

Як ми повідомляли, від ворожого обстрілу в Зайцевому загинула мирна мешканка. Окупанти в черговий раз відкрито продемонстрували ігнорування Мінських домовленостей та вкотре підтвердили, що вони прийшли на Донбас вбивати, грабувати і руйнувати.

До речі, за червень втрати російських найманців на Донбасі становили 100 осіб убитими і пораненими. За підтвердженими даними розвідки, втрати російсько-окупаційних військ за червень склали: загиблими – 42 особи; пораненими – 58 осіб.

Нагадаємо, бойовики обстріляли 28 червня Північне біля Троїцького з протитанкової керованої ракети. Ракета потрапила на подвір'я житлового будинку, а осколки пошкодили сусідні будівлі. Постраждалих немає. Загалом 28 червня бойовики вісім разів порушили режим припинення вогню.

Читайте також:Доба на Донбасі: один військовий загинув, ще троє поранені — штаб