В Україні відновлять 100 історико-культурних пам’яток
Проєкт буде презентований найближчим часом та вже готовий до розгляду міністерствами. До переліку об’єктів, що підлягають відновленню, «увійдуть об’єкти, які об’єднають всю країну».
news-image

В Україні анонсували національний проєкт «Велике будівництво», в рамках якого планують відновити 100 культурних об’єктів. Про це повідомили у Мінкульті.

Вперше за 30 років незалежності ми реально зможемо відновити історико-культурну спадщину. Яка, подекуди, в критичному стані – занедбана й напівзруйнована. Та ці об’єкти є кодом нашої нації. Збереження їхньої автентичності і духу – наша відповідальність, наповнення новим змістом – наш обов’язок перед наступними поколіннями», — йдеться у повідомленні.

Проєкт дозволить забезпечити сталий розвиток територій громад та сприятиме створенню нових  туристичних маршрутів, адже відновлені пам’ятки мають стати місцевими атракціями.

Проєкт буде презентований найближчим часом та вже готовий до розгляду міністерствами. До переліку об’єктів, що підлягають відновленню, «увійдуть об’єкти, які об’єднають всю країну».

Зокрема, це Національний художній музей України в Києві, Харківський національний академічний театр опери та балету ім. М. В. Лисенка, Палац Потоцьких у Одесі, Бережанський замок на Тернопільщині та Палац Підгорецького замку на Львівщині, Національний заповідник «Хортиця» та Музей історії запорозького козацтва у Запорізькій області.

Як ми писали, українець заснував музей селфі в США. Людям потрібно щось нове, кольорове і яскраве. Всі розуміють, що сучасна молодь – це покоління Instagram.

Також стало відомо, що у Києві з'явиться віртуальний музей Івана Франка. Реалізація такого проєкту допоможе актуалізувати постать І. Франка в суспільстві, популяризуватиме історико-культурне надбання в Україні та за кордоном, сприятиме збереженню культурної спадщини Івана Франка і його родини.

До речі, Хмельницький музей виграв 300 тисяч гривень на ребрендинг. Осучаснення закладу стало можливим завдяки перемозі проєкту музейників у конкурсі від Українського культурного фонду.

Варто нагадати, що у Франківську відкривають перший в країні музей спорту. Перший в Україні музей спорту відкривають у Івано-Франківську на базі крайової організації фізкультурно-спортивного товариства Україна.

Читайте також:В Одесі створюють туристичний додаток: що там буде