Нафтогаз запустив першу сонячну електростанцію у Харківській області
Закупівля обладнання та послуг з монтажу відбувалась через конкурентні торги у системі Prozorro.
news-image

Група Нафтогаз вводить в експлуатацію сонячну електростанцію (СЕС) «Андріївка» у Балаклійському районі Харківської області. Про це йдеться на сайті компанії.

СЕС «Андріївка» — пілотний проект дивізіону «Нова енергія», завданням якого є аналіз технічних та регуляторних механізмів розвитку відновлювальної енергетики для Групи. Потужність станції становить 0,999 МВт.

Закупівля обладнання та послуг з монтажу відбувалась через конкурентні торги у системі Prozorro. Більшість комплектуючих, використаних в процесі будівництва станції — українські. Станція отримала «зелений» тариф з липня 2020 року.

Відновлювальна енергетика — один з пріоритетів Групи Нафтогаз. Такий підхід відповідає глобальним тенденціям розвитку енергетики. Підприємства Групи Нафтогаз вже використовують сонячні панелі як додаткове джерело електроенергії на адміністративних будівлях. Це навчило нас працювати з проектами ВДЕ і дозволило успішно комерціалізувати «Андріївку». Конструктивне рішення регулятора щодо надання нам ліцензій на виробництво електроенергії — нова сторінка в історії успіху нашої компанії», — зазначив менеджер проекту Сергій Овчаренко.

Подальші плани у сфері «зелених» проектів передбачають завершення будівництва значно потужнішої сонячної електростанції на Житомирщині вже у вересні цього року, а також розширення мережі електрозарядних станцій у столиці.

Нагадаємо, у Франківську встановлять електрозаправки на сонячних панелях. Проєкт «Партнерство заради кліматичних змін» стане одним з п’яти, які реалізуються Управлінням інвестиційної політики міської ради.

Раніше стало відомо, що у Львові відкрили перший науковий парк. Пріоритетними напрямками роботи парку є нові та відновлювальні джерела енергії, машино- та приладобудування, ресурсоощадні технології, мікроелектроніка, телекомунікації, вдосконалення хімічних технології та інше.

До речі, Україна потрапила до тридцятки технологічних країн. Згідно з дослідженням Startup Ecosystem Rankings 2020, Україна ввійшла у ТОП-30 технологічних країн світу.

Також ми писали, що 90-річна закарпатка, що дрифтувала на кабріолеті та рулила бензовозом, тепер у польоті покерувала літаком (відео). Бабуся Рина хоче стрибнути з парашутом.

Читайте також:Тарифи на тепло та гарячу воду для населення зменшаться