Тариф Укренерго на передачу електроенергії з серпня збільшиться на понад 50%
Відповідне рішення ухвалили, аби компанія могла отримати гроші на погашення заборгованості перед виробниками «зеленої енергетики»
news-image
Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг з 1 серпня 2020 року збільшить тариф НЕК Укренерго на передачу електроенергії на 54,6%.

Про це повідомила пресслужба комісії, передає «Інтерфакс-Україна», пише «Є!».

Відповідне рішення ухвалили, аби компанія могла отримати гроші на погашення заборгованості перед виробниками «зеленої енергетики».

Також зазначається, що спочатку тариф хотіли підвищити 2,1 раза — до 327,97 грн/МВт-год, а початковою пропозицією було довести його до 604,51 грн/МВт-год. 

Можливість знизити тариф з'явилася завдяки планам НЕК взяти кредитні кошти міжнародних фінансових організацій, що дозволить запобігти моментальному навантаженню на споживачів і паралельно розрахуватися з боргами відповідно до підписаного між урядом України і «зеленими» меморандумом, — йдеться у пресрелізі.

10 червня, Кабінет міністрів підписав меморандум з виробниками відновлювальної енергетики, які погодились зменшити тарифи. Він передбачає, що вони добровільно мають погодитися на зниження «зеленого» тарифу на 15% (для сонячних електростанцій) та 7,5% (для вітроелектростанцій), а також посилення відповідальності за створення такими електростанціями енергетичного балансу.

В уряді сподіваються, що підписаний меморандум дозволить державі зекономити до 2 мільярдів євро на виплатах за «зеленим» тарифом до 2030 року.

Як ми писали раніше, київські школярі записали відео про ненависть до кримських татар, але пізніше вибачилися

Читайте також: Нафтогаз запустив першу сонячну електростанцію у Харківській області