У Рівному відкриють музей пива
Музей відкриють поблизу пивзаводу «Рівень» у старому кварталі міста, де й сьогодні живуть рівненські пивовари.
news-image

У Рівному депутати міської ради ухвалили рішення передати під музей пивоваріння будинок сім’ї власника броварні «Бергшлосс» Герша Пісюка.

Про це пише Аgroportal.

Повідомляється, що музей відкриють поблизу пивзаводу «Рівень» у старому кварталі міста, де й сьогодні живуть рівненські пивовари.

Нині у цій будівлі на вулиці Петра Могили розміщений обласний центр учнівської творчості, що переїде у приміщення з євроремонтом зовсім поруч.

Нагадаємо, в Україні відновлять 100 історико-культурних пам’яток. Проєкт буде презентований найближчим часом та вже готовий до розгляду міністерствами. До переліку об’єктів, що підлягають відновленню, «увійдуть об’єкти, які об’єднають всю країну».

Як ми писали, українець заснував музей селфі в США. Людям потрібно щось нове, кольорове і яскраве. Всі розуміють, що сучасна молодь – це покоління Instagram.

Також стало відомо, що у Києві з'явиться віртуальний музей Івана Франка. Реалізація такого проєкту допоможе актуалізувати постать І. Франка в суспільстві, популяризуватиме історико-культурне надбання в Україні та за кордоном, сприятиме збереженню культурної спадщини Івана Франка і його родини.

До речі, Хмельницький музей виграв 300 тисяч гривень на ребрендинг. Осучаснення закладу стало можливим завдяки перемозі проєкту музейників у конкурсі від Українського культурного фонду.

Читайте також:У Вінниці реставрують музей-садибу Михайла Коцюбинського