Суспільство
13 липня 2020
МОЗ закупить 400 машин «швидкої» до кінця року
Окремо в цьому бюджеті передбачено 922 млн грн на закупівлю автомобілів екстреної медичної допомоги.
news-image

400 автомобілів екстреної медичної допомоги планує закупити МОЗ до кінця цього року. Також потрбіно оновити автопарк машин «швидкої», це перспектива на кілька років.

Про це розповів міністр охорони здоров’я України під час брифінгу в Києві в понеділок, 13 липня.

За його словами, на це передбачено 922 млн грн з додатково виділених Кабміном 1,26 млрд грн на екстрену медичну допомогу.

Міністр уточнив, що кошти підуть на підвищення зарплати лікарів і зміцнення матеріально-технічної бази.

Окремо в цьому бюджеті передбачено 922 млн грн на закупівлю автомобілів екстреної медичної допомоги. Ми плануємо закупити близько 400 автомобілів, які розподілимо між областями. Якщо говорити про кількість автомобілів, які в загальному необхідно закупити, які старше 10 років або просто стоять на станціях, то така кількість становить 1,8 тис. автомобілів. 400 ми хочемо закупити в цьому році, в подальшому розраховуємо на протязі 2-3 років замінити автопарк», – сказав міністр.

Максим Степанов нагадав і про зростання зарплат лікарів.

Окремо хочу сказати, що з 1 вересня передбачається підвищення зарплати всім медпрацівникам на вторинному ринку та третинному, в тому числі і екстреної медичної допомоги», – додав міністр.

Нагадаємо, у Тернополі 95-річна бабуся одужала після Covid-19. З інфекційного відділення міської комунальної лікарні виписали 95 річну жінку, у якої виявили Covid-19.

Як стало відомо, японський стартап Anges Inc розпочав клінічно тестувати на людях потенційну вакцину проти коронавірусу (COVID-19). Потенційна вакцина буде введена 30 здоровим людям до початку липня. Потім впродовж восьми тижнів дослідники дивитимуться на побічні ефекти від вакцини та чи створює вона у пацієнтів антитіла проти COVID-19.

До речі, уряд готує лікарні до другої хвилі епідемії. На Закарпатті понад 70% ліжок медзакладів, які готувалися до першої хвилі епідемії, зайняті хворими.

Також ми повідомляли, що у Рівному через стрімке поширення COVID-19 переповнені медзаклади, а від ускладнень захворювання "помирає кожен десятий" пацієнт. Про це заявили місцеві медики у відеозверненні.