МАУ запустять внутрішні рейси з Дніпра та Харкова
В МАУ планують розширити географію внутрішніх рейсів і, крім Одеси, Львова та Херсона, розширити її також за рахунок напрямів з Дніпра та Харкова.
news-image

Авіакомпанія МАУ планує запустити маршрути з Дніпра і Харкова. Про це в інтерв’ю повідомив віцепрезидент з комерційної діяльності авіакомпанії МАУ Сергій Фоменко, повідомляє ЦТС.

В МАУ планують розширити географію внутрішніх рейсів і, крім Одеси, Львова та Херсона, розширити її також за рахунок напрямів з Дніпра та Харкова.

Це точно в наших планах. Якщо ситуація буде добре розвиватися, то, можливо, будуть ще Запоріжжі та Чернівці”, – зазначив віцепрезидент з комерційної діяльності МАУ.

Як повідомив топменеджер, всі ці рейси будуть виконуватися з Києва, з базового аеропорту авіакомпанії — Борисполя.

“Завдяки” обмеженням для туризму через COVID-19 простежується тенденція подорожувати по Україні і ми сподіваємося, що наші “туристичні магніти” зіграють свою позитивну роль для розвитку внутрішніх рейсів. Але з іншого боку, внутрішні рейси МАУ вже в серпні будуть побудовані за таким розкладом, який дає можливість тим, хто літає по роботі, проводити в столиці повний робочий день. Також наш розклад забезпечує можливість пересадок на міжнародні рейси МАУ. У міру того, як ми будемо нарощувати міжнародні рейси на Захід, у людей буде більше можливостей для таких пересадок”, – додав він.

Відзначається, що авіакомпанія продовжить працювати за старою моделлю, коли більшість внутрішніх рейсів були прив’язані до трансферу на міжнародні.

Також Фоменко додав, що нові маршрути з’являться в розкладі до 26 жовтня.

Літо закінчується в авіації 26 жовтня. Тому ми розраховуємо, що це буде ще в літній навігації поточного року. А в календарне літо ми будемо, в основному, направляти свої сили на Херсон і Одесу, де можлива комбінація бізнес-мандрівників до Києва з цих міст і киян, які летять на море”, – підсумував він.

Нагадаємо, майже чверть українців влітку планує відпочивати за кордоном. Найбільше охочих поїхати до Єгипту - 40% і Туреччини - 36%.

До речі, МЗС просить зупинити продаж авіаквитків українцям, яких можуть зупинити на кордоні. У МЗС України раніше заявили, що застряглі в Афінах українці потрапили в таку ситуації з вини авіакомпаній, тому вони мають повернути українців до Києва за свій рахунок.

Як ми писали, в аеропорту Афін затримали 17 українців через заборону на в'їзд до ЄС. Їх відправили до ізолятора без їжі та води. Українці прилетіли до Афін ввечері 4 липня рейсами авіакомпанії Ryanair, який вилетів о 18:00 з «Борисполя», та WizzAir, який вилетів о 18:45 з «Києва».

Також стало відомо, що МАУ закрила продаж квитків на більшість міжнародних рейсів до 1 серпня. Авіакомпанія намагається запобігти очікуванням пасажирів та скасуванню незавантажених рейсів.

Читайте також:Скільки років літакам, якими подорожують українці, і наскільки вони безпечні