Світ
3 березня 2015
Нардеп: сепаратистські соціальні мережі анонсували новий етап кампанії "Русская весна"
Кампанія розпочнеться за кілька тижнів
news-image

Сепаратистські соціальні медіа почали підготовку до нового етапу кампанії "Русская весна". Про це на своїй сторінці у Facebook написав народний депутат Андрій Левус, передає Є | Єдність.інфо.

"Головний антиукраїнський ресурс – група "Антимайдан" у соцмережі "ВКонтакте" (500 тис.) – анонсував активну фазу операції, яка розпочнеться вже за кілька тижнів. Хештег # новаявесна оголошено як ключовий інформаційно-координаційний орієнтир. Він уже поширюється в мережах. Територія, на якій діятиме проект, – Харків, Одеса, Запоріжжя, Херсон, Миколаїв", – наголосив він.

Також нардеп зазначив, що головна мета "Русской весны" – дестабілізація ситуації в Україні та формування "Новоросії" на всьому Південному Сході України.

"Ініціатори "Новой весны" відзначають, що діяти відкрито вже не можуть, тому буде задіяно нові форми і гасла для проекту. Очевидно, йдеться і про теракти, і про соціальні бунти. Все це має на меті стати прикриттям для "зелених чоловічків", роль яких гратимуть бойовики "ДНР / ЛНР" родом зі згаданих областей. Ускладнює ситуацію масовий вихід на волю сепаратистів і терористів Південного Сходу внаслідок обміну полоненими. Крім цього, ймовірно, "Новая весна" проходитиме в поєднанні з черговим загостренням на східному фронті", – пише депутат.

Левус також зазначив, що торік спецслужби Росії задіяли для "Русской весны" свої агентурні мережі та проросійські структури. За його словами, тоді ж хештег "русскаявесна" став повноцінним центром концептуального управління та обміну інформації для сепаратистів. 

Читайте також: Фонд допомоги дітям з синдромом Дауна образився на лозунг Антимайдану в Москві