Суспільство
14 липня 2020
Як зупинити напади тривоги: кілька простих вправ
Несподівані напади тривоги можуть трапитися з кожною людиною
news-image

Почуття тривоги може настати несподівано і де завгодно. На вулиці, на роботі, вдома, в колі друзів або в гордій самотності. Напади тривоги можуть відбуватися внаслідок психічного розладу. Але якщо з цим у тебе проблем немає, то почуття тривоги цілком можна приборкати самотужки. Чоловічий портал mport розповість нам сьогодні, що потрібно робити, пише «Є!».

Зроби кілька глибоких вдихів і тривалих видихів

Вчені Стенфордського університету знайшли в мозку людини область, яка зв'язує частоту і глибину дихання з емоційним станом. Виявляється, що чим активніше ми дихаємо, тим більше нервуємо. Не знаєш, як позбутися тривоги - просто почни дихати глибоко і повільно.

Включи заспокійливу музику або послухай звуки природи

У 2017 році дослідники довели, що рівень стресу знижується під час прослуховування спокійної приглушеної музики.

Займи руки

Тут варіантів багато. Візьми гантелі і почни качати руки. Або віджимайся від підлоги. Почитайте цікаву книгу. Помий посуд або пропилосось. Ці заняття допоможуть відволіктися від важких думок.

Навчися говорити собі "стоп"

Стеж за своїми думками і вчасно зупиняйся. Уяви собі, що береш думку, яка тебе турбує, в кулак і ховаєш в ящик. А потім постарайся подумати про щось інше. Наприклад, про ситуацію, яку ти здатний контролювати.

Також читайте: За якими критеріями чоловіки оцінюють жінок

Читайте також:Як врятувати стосунки, які перетворилися на рутину