Легалізація грального бізнесу поповнить казну на 4-8 млрд грн, - експерт
Застосування закону про гральний бізнес поповнить державний бюджет на суму до 8 млрд грн на рік, але при поточному рівні видатків це надто малі суми.
news-image

Застосування закону про гральний бізнес поповнить державний бюджет на суму до 8 млрд грн на рік, але при поточному рівні видатків це надто малі суми.

Про це заявив Борис Кушнірук, голова експертно-аналітичної ради Українського аналітичного центру у програмі “Про гроші” на телеканалі “Еспресо”.

Називалися цифри, що в цьому році може бути до 4 млрд, у наступному - 7-8 млрд грн - це незначні суми, враховуючи, що видатни державного бюджету складають 1 трлн 200 млрд грн. Зрозуміло, що за таких цифр 4-5-7 млрд грн не вирішують нічого”, - сказав Кушнірук.

Нардеп від “Слуги народу”, голова парламентського комітету з фінансової політики Данило Гетманцев впевнений у позитивному впливі закону на ситуацію в країні завдяки виведенню сектору з тіні.

Ми з вами встановлюємо досить велику відповідальність організаторам грального бізнесу за допуск до гри лудоманів. Тобто ми врегульовуємо ці питання, ми встановлюємо певні обмеження. У будь-якому випадку мені здається, що це краще, ніж зараз - бо зараз ми маємо чорний ринок, - сказав Гетманцев, йдеться у сюжеті.

Водночас представниця опозиції, нардеп від фракції “Європейська солідарність”, член податкового комітету Верховної Ради Ніна Южаніна критикує ухвалений документ.

Давати можливість саме зараз розвиватися бізнесу, який породжує залежність людей, який знищує сім’ї та призводить до їх зубожіння, меня здається, що це найбільша помилка з того, що приймалося депутатами дев’ятого скликання”, - зазначила Южаніна.

Нагадаємо, Рада ухвалила закон про гральний бізнес. За ухвалення відповідного законопроєкту №2285-д у другому читанні та в цілому проголосували 248 народних депутатів.

Раніше ми писали, що експерт розповіла, чому легалізація грального бізнесу змусить гравців знову йти в підпілля.

Також стало відомо, що під «кришею» правоохоронців: СБУ блокувала нелегальний гральний бізнес у шести регіонах.

Читайте також:В Україні запропонували звільнити від податків гральні заклади