Суспільство
15 липня 2020
Максим Куляєв про причини смертельної ДТП в Києві
Відомий політичний аналітик Максим Куляєв вважає, що люди, роблять неправильні висновки з цієї ситуації в цілому.
news-image

На Старообухівській трасі за 5 км від Києва сталася аварія, в якій загинула майже вся багатодітна сім'я. Винуватець ДТП їхав на "Мерседесі" та був у стані алкогольного і наркотичного сп'яніння.

Ця подія змусила Верховну Раду переглянути та проголосувати за посилення відповідальності за водіння у нетверезому стані. 

Але чи допоможуть такі дії уникнути таких трагічний подій надалі? 

Відомий політичний аналітик Максим Куляєв вважає, що люди, роблять неправильні висновки з цієї ситуації в цілому.

Третій день читаю новини про аварію на Старообухівській трасі. Після коментарів під постами, обурення п'янкою і цим відморозком змінилося іншими висновками. Деякі люди приплели до цього швидкість, почали згадувати камери...

Друзі, ніякі камери не врятують від таких дебілів. Швидкість - супутній фактор і вина лежить на диких маневрах на дорозі, як мінімум, а, як максимум, на нього не подіяли ніякі заборони і обмеження. Таке з ним сталося не в перший раз і минуле покарання ніяк не подіяло.

Цей алкаш небезпечний для оточуючих і таких у нас на дорогах багато! До того ж, вони всі ще голосують на виборах. Уявляєте?!", - пише у фейсбук політичний аналітик. 

Проблема тут не у відсутності контролю, а в принциповій можливості таких трагедій, впевнений Максим Куляєв. Він також пояснює, як можливо дійсно вирішити цю проблему. 

У будь-якій цивілізованій країні всі траси мають відбійники. І ці відбійники - не просто ось це гівно з металу, яке протикає автомобілі або четвертує при падінні мотоциклістів, а великі бетонні блоки, при контакті з якими автомобіль ковзає без великих наслідків для відморозка та оточуючих.

Таких дебілів у всіх країнах вистачає. Замість того, щоб намагатися їх контролювати (а це, в принципі, неможливо), потрібно робити все, щоб мінімізувати шкоду від них. Вважаю, що левова частина провини лежить на нашій владі. Ми обурюємося поверхнево, замість того, щоб дивитися на проблему у цілому. Ми радіємо посиленню контролю замість побудови цивілізованої інфраструктури. Приймаємо швидкі рішення, які ведуть до погіршення загальної якості життя і трагічних наслідків", - впевнений Куляєв.

Завтра його показово посадять і на тому місці з помпою поставлять чергову камеру на 50 км/год. Народ з полегшенням видихне, мовляв справа зроблена -супер! Розходимося!

Чи стане безпечніше? - Ні.,- стверджує Максим.

Аналітик впевнений, що після прийнятих законодавчих змін пропускна здатність може й  зменшиться, а хто здійснював такі маневри - буде продовжувати чудити і вбивати сім'ї.

Дуже шкода... Шкода, що таких доріг у нас більшість. І шкода, що сам народ радіє, коли йому затискають яйця під виглядом вирішення проблеми. І шкода, що за таку інфраструктуру неможливо знайти відповідального - завжди винні "папереднікі". А ми будемо і надалі знаходити дрібну жертву для свого праведного гніву і голосуватимемо за тих, хто обіцяє швидке вирішення всіх проблем разом.

П.С. На замітку реформаторам, якщо заборонити всі автомобілі взагалі - аварій більше не буде.

П.П.С. Шкода, що над цим відморозком не влаштували самосуд", - підсумовує Максим Куляєв.

Зазначимо, вчора водія Мercedes арештували без права на заставу.

Звертаємо увагу: на початку липня президент Володимир Зеленський підписав закон, який скасовує кримінальну відповідальність за кермування автомобілем у нетверезому стані, який вступив в дію напередодні.

Також радимо почитати про перший підсумок прес-конференції президента від політичного аналітика Максима Куляєва.

Читайте також:За місяць фотофіксації ПДР водії сплатили 31 мільйон гривень штрафів