Україна
15 липня 2020
Дайджест головних новин за 15 липня
Читайте про найголовніші події дня, 15 липня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 15 липня.

Окупанти застосовують міномети, гранатомети та ПТРК, поранені семеро військових

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», по оборонцях Авдіївки і Водяного противник неодноразово відкривав вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. З гранатометів російські окупаційні війська обстрілювали наші опорні пункти і поблизу Мар’їнки, Гнутового, Талаківки, а неподалік Лебединського та Березового – з великокаліберних кулеметів. Крім того, біля Новомихайлівки, збройні формування Російської Федерації застосували протитанковий ракетний комплекс "Фагот". У штабі повідомили, що за минулу добу, внаслідок ворожих обстрілів, семеро українських захисників отримали поранення. За минулу добу окупанти 18 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ.

Протест вкладників банку Аркада. Пряма трансляція

15 липня, проходила акція на підтримку переговорної групи від інвесторів "Аркади" під час проведення містобудівної ради перед КМДА. Далі активісти йшли до КМУ, вимагати зустрічі з Денисом Шмигалем. Після цього - до Офісу президента України. Активісти наголошують, що кожного дня слід нагадувати про проблему інвесторів, тоді є більша імовірність реакції з боку Віталія Кличка та влади. Кореспондент інфопростору «Є!» перебуває на місці подій і проводить пряму трансляцію. У наметовому містечку зареєстровано уже одну тисячу активістів. Загалом, це уже шоста акція протесту вкладників "Аркади".

Які зарплати в червні були в очільників обласних адміністрацій

Команда інфопростору «Є!» проаналізувала які зарплати в червні були в очільників обласних адміністрацій.

Більшість голів обласних адміністрацій заробили в минулому місяці 47 тисяч 230 гривень. Зазначимо, що на час карантину в Україні зарплати чиновників обмежені 10 мінімальними. Однак у цю суму не входять відпускні, лікарняні та матеріальна допомога. Найвища зарплата в червні була в голови Миколаївської ОДА Олександра Стадніка – 70 тисяч 745 гривень.

Верховна Рада призначила місцеві вибори на 25 жовтня

Верховна Рада ухвалила постанову № 3809 "Про призначення чергових місцевих виборів у 2020 році (25 жовтня 2020 року)". Відповідне рішення підтримали 326 народних депутатів при мінімально необхідних 226. Згідно з ухваленим документом, Рада призначила на неділю, 25 жовтня 2020 року, чергові вибори депутатів обласних, Київської міської, районних у містах рад і Київського міського голови.

Максим Куляєв про причини смертельної ДТП в Києві

На Старообухівській трасі за 5 км від Києва сталася аварія, в якій загинула майже вся багатодітна сім'я. Винуватець ДТП їхав на "Мерседесі" та був у стані алкогольного і наркотичного сп'яніння. Ця подія змусила Верховну Раду переглянути та проголосувати за посилення відповідальності за водіння у нетверезому стані. Але чи допоможуть такі дії уникнути таких трагічний подій надалі? Відомий політичний аналітик Максим Куляєв вважає, що люди, роблять неправильні висновки з цієї ситуації в цілому.

«Доступні ліки»: українці можуть отримати 77 препаратів безкоштовно

Українці можуть отримати безоплатно 77 лікарських засобів з Програми "Доступні ліки".
У програмі «Доступні ліки» 246 лікарських засобів, серед них 77 – пацієнт може отримати безоплатно. Зокрема, в програмі: 187 ліків для лікування серцево-судинних захворювань, 43 – діабету ІІ типу, 15 – бронхіальної астми, 1 - для лікування ревматичних хвороб. У НСЗУ нагадали, що всі ці ліки пацієнти можуть отримати за рецептом свого лікаря в аптеці безоплатно або з незначною доплатою. Зазначається, що єдиним винятком є препарат для лікування ревматичних хвороб, вартість якого повністю сплачує пацієнт. Отримати ліки за програмою "Доступні ліки" можна у понад 8 000 аптек по всій країні, майже 20% з яких знаходяться в селах та смт.

ВАКС зняв арешт з майна Богатирьової

Вищий антикорупційний суд зняв арешт з майна колишнього міністра охорони здоров'я Раїси Богатирьової в зв'язку з відсутністю у колишнього міністра статусу підозрюваної. Тим самим ВАКС підтримав клопотання адвоката колишньої глави МОЗ. Про це, у вівторок, 14 липня. Про це свідчать дані реєстру.

 Також повідомляли, що із окупованого Донбасу забрали тіло українського бійця, який загинув 13 липня.

Зазначимо, в Україні планують створити фонд для потерпілих від кримінального насильстваПорядок визначення розміру збитків, їх виплати визначається Кабміном.

 

Читайте також:Український завод планує виробляти електромобілі Volkswagen