Суспільство
16 липня 2020
Не треба поспішати з продовженням карантину надовго, – Зеленський
Максим Степанов повідомив, що вже розроблено постанову зі змінами щодо існування карантину в Україні в цілому.
news-image

Не треба поспішати продовжувати карантин більше, ніж на місяць, наголосив Президент України Володимир Зеленський під час традиційної селекторної наради за участю представників уряду та правоохоронних органів, яка відбулася під його головуванням. Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента України.

Не треба поспішати з продовженням карантину надовго, треба діяти за розвитком ситуації. Всі вже втомилися від цього карантину. Потрібні чіткі рамки, як ми його продовжимо, щоб у людей були можливості для життя в безпеці, щоб міг функціонувати бізнес, щоб економіка не стояла на паузі. Тому спочатку продовжуємо на місяць, але не довше», – сказав Глава держави.

У відповідь міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що вже розроблено постанову зі змінами щодо існування карантину в Україні в цілому.

За документом, регіони буде поділено на чотири зони – «зелену», «жовту», «помаранчеву» та «червону», де діятимуть чіткі критерії щодо обмежень. Обмежувальні заходи запроваджуватимуть залежно від ситуації, що виникає в тому чи іншому населеному пункті області.

Нагадаємо, ресторанам і нічним клубам заборонено працювати після 23.00. Рішення уряду поширюється на територію всієї країни.

Як ми писали, карантин у Києві може тривати до кінця 2021-го, якщо рівень захворюваності не зміниться — Держпродспоживслужба. Станом на зараз у Києві стабільно високі показники захворюваності.

Раніше ми повідомляли, що уряд планує найближчим часом продовжити адаптивний карантин в Україні після 31 липня.

Читайте також:В Україні зафіксовано 848 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19