Найкращі фільми про ковбоїв для перегляду на вихідні
Підбірка фільмів про ковбоїв
news-image

Що подивитись на вихідні? Журналісти «Є!» підготували для вас підбірку з семи фільмів про ковбоїв. Зберігайте собі десь, щоб не загубити та подивитись всі.

 1. «Рівно опівдні » (1952), фільм-вестерн

«High Noon». 

Сюжет стрічки сконцентрований на змалюванні героїзму простого шерифа маленького містечка Хедлівіль. В минулому Уїллу Кейну вдалося запроторити за ґрати найнебезпечнішого злочинця і вбивцю Френка Міллера.

З тих пір минуло багато років. Міщани встигли забути про той випадок. Шериф знайшов щастя в обіймах прекрасної блондинки Емі. Але в день весілля щастя моменту затьмарилось поганими новинами від прибулих в місто спільників Міллера.

Бандити чекають приїзду самого Френка. Він збирається зробити найгучніший і найбільш нещадний акт відплати в історії Дикого Заходу.

2. «Джанго» (1966), вестерн

«Django». 

На Дикому Заході знову неспокійно. У невеликому містечку орудує банда майора Джексона. Солдати тероризують усе місто, але найбільше дістається мексиканцям і їх соратникам. Ситуація змінюється з появою Джанго: цей ковбой має свої рахунки з майором.

 

3. «Непрощений» (1992), вестерн

«Unforgiven». 

Безстрашний Вільям Мунні відправив на той світ безліч своїх ворогів. Цей чоловік – справжній мисливець за головами. Його влучна стрільба і вміння швидко приймати рішення прославили бандита на весь Дикий Захід.

Але кривава розправа з противниками набридла снайперу. Він кардинально змінює своє життя, ставши фермером.

4. «Поїзд на Юму» (2007), вестерн

«3:10 to Yuma». 

За сюжетом, Америка почала приходити до тями після кривавої громадянської війни. Залізниця тягнеться по пустельним землям. Компанії займаються її будівництвом скуповують фермерські ділянки місцевих землевласників. Один із них – Ден Еванс, ветеран армії Півночі. Власник залізничної компанії хоче купити його землю. Еванс впирається, але через борги у нього не залишається виходів.

Незабаром Евансу «посміхається удача», коли в місці заарештовують банди Бена Уейда. Його необхідно доставити до залізничної станції і посадити в поїзд на Юму – в місто, де є федеральний суд. Одним із конвоїрів, за плату в 200 доларів, викликається бути Ден Еванс.

5. «Мерзенна вісімка» (2015), вестерн

«The Hateful Eight». 

Хто може об’єднати ковбоя, мисливця за головами, конвойовану арештантку, колишнього генерала і ката, які волею обставин опинилися під одним дахом? Звичайно, Квентін Тарантіно!

Cтроката компанія персонажів дійсно повністю відповідає своєму часу – зовсім недавно завершилася громадянська війна і кожному з них вже нема чого втрачати. Погодні умови не дозволяють їм розійтися з миром. І лавка галантерейника в одну мить перетворюється на клуб за інтересами, де кожен знайде привід для дискусії або бійки.

6. «Джейн бере рушницю» (2016), вестерн

«Jane Got a Gun». 

Чоловік молодої жінки на ім’я Джейн повернувся додому, на самотнє ранчо в пустелі Нью-Мексико, стікаючи кров’ю від отриманих ран. У минулому він був замішаний у кримінальних справах. Немає сумнівів, що мстиві бандити, які давно розшукують співучасника, могли його вистежити. Вони обов’язково прийдуть, щоби розправитися з усією його родиною. Для того щоб захистити свій будинок і маленьку дочку, Джейн доведеться самій взяти в руки зброю. Але наодинці їй не впоратися. І єдиний, хто зуміє допомогти, це її колишній коханець.

 

7. «Відкритий простір» (2003), вестерн

«Open Range». 

Старі ковбої Чарлі Уейт і Бос Спірмена відчувають себе нескінченно вільними тільки на просторах безкрайньої прекрасної Америки. Залишатися в сідлі їх змушує важке минуле. Вони цураються людей і не люблять великих міст. Їх вабить старий Захід.

Але одного разу одинак ​​Уейт зустрічає молоду і витончену Сью, сестру доктора Барлоу. І в його душі щось перевертається.

В цей же час хтось вершить в тій місцевості свої закони. Пов’язані помстою за вбитого друга напарники клянуться один одному ніколи не намагатися втекти від небезпеки і розправитися з ворогами.

Як ми писали раніше, у Польщі спалах коронавірусу: в усьому звинувачують весілля

Читайте також: Найкращі фільми про ревнощі та зради для перегляду на вихідні