Політика
19 липня 2020
У «Слузі Народу» зізнались, як попередньо дізнаються, хто голосуватиме за законопроєкти
У фракції «Слуга Народу» є чати у соціальних мережах, де відбувається так зване «сигнальне голосування»
news-image
У фракції «Слуга Народу» є чати у соціальних мережах, де відбувається так зване «сигнальне голосування». Якщо за його результатами не наберуть достатню кількість голосів, тоді розраховують на підтримку опозиції, пише «Є!» з посиланням на hromadske.ua.

Про це в інтерв’ю hromadske розповіла народна депутатка від монобільшості, голова Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова.

В її кабінеті є «політична дошка» з переліком усіх народних депутатів IX скликання. По ній визначають, які народні обранці голосуватимуть за законопроєкти.

Для ухвалення будь-якого законопроєкту потрібно 226 голосів, відповідно треба узгоджувати й у середині нашої фракції, щоб законопроєкт був підтриманий, і в тому числі подивитися, як колеги будуть реагувати, — розповіла Третьякова.

Під час листування в чатах «слуги» дивляться, хто як підтримує законопроєкт. Якщо всередині фракції не набирається необхідна кількість голосів за стратегічний проєкт закону, тоді працює правило «70 на 30» чи «80 на 20».

Якщо 70% фракції вважає, що закон потрібно ухвалити, то ми намагаємося голосувати разом всі. Якщо ми не набираємо всередині фракції прихильників того чи іншого закону, якщо вони не мають стратегічного характеру, то потрібно, щоб і інші фракції [голосували], — пояснила Третьякова.

За її словами, в питаннях соціальної політики «не повинно бути опонентів». Третьякова додала, що для її фракції важливо, аби опозиція також голосувала за законопроєкти соціального спрямування.

На питання, чи є у цьому скликанні домовленості про голосування за законопроєкти інших фракцій в обмін на їхні голоси, вона відповіла: «Звісно, таке не може не бути. Це явище політичне». 

Таке буває, але в будь-якому випадку коли змінюється один закон, завжди є [питання], чи можемо ми це підтримувати. Там є сенс і логіка підтримки. Закон, який підтримується, навіть якщо він від якоїсь іншої фракції, має лежати в тому, як працює монобільшість чи коаліція, — уточнила депутатка.

Як ми писали раніше, африканський континент повільно розпадається на дві частини, між якими колись з’явиться новий океан — вчені

Читайте також: Зеленський додав у декларацію продаж майна майже на 13,5 мільйона