Суспільство
19 липня 2020
«Нічого не змінилося»: туристка показала, як українці порушують правила карантину в Туреччині
Соціальної дистанції дотримуються далеко не всі
news-image

Цього літа на курортах Туреччини, Єгипту та інших країн українців чекають нові праві правила, запроваджені через пандемію коронавірусу.

Так, тепер всім гостям потрібно суворо дотримуватися соціальної дистанції, а їжу в ресторанах частіше подають офіціанти.

Але буває, що туристи порушують правила соціальної дистанції. Наприклад, мешканка міста Дніпро на ім'я Віра на своїй стоінці у Facebook показала, як туристи поводяться в ресторані на одному з курортів, пише «Є!».

Ну і про оллінклюзив. Тут теж абсолютно нічого не змінилося. І навіть "палажи мнє мяса бєз картошки, я тєбє сказал" - теж за одну вечерю почула тричі. Нагадаю - в готелі майже самі українці, трохи поляків, - зазначила туристка.

"Нічого не змінилося": туристка показала, як українці порушують правила карантину в Туреччині

За словами Віри, соціальної дистанції туристи зовсім не дотримуються.

Вона додала до свого допису фото, які ілюструють цю ситуацію.

"Нічого не змінилося": туристка показала, як українці порушують правила карантину в Туреччині

Система all inclusive ("все включено"), відома також як "шведський стіл", давно полюбилася українцям. Для відпусток вони часто замовляють тури, в яких є ця опція.

Але під час карантину в закордонних готелях система була змінена, і тепер у ресторанах всі страви подаються персоналом готелю суто за запитом гостя.

Крім того, їжа в курортних ресторанах часто знаходиться за склом або за захисною плівкою. Так роблять, щоб дотримуватися необхідних під час карантину заходів безпеки, аби знизити ризик зараження туристів коронавірусом.

Як ми писали раніше, у «Слузі Народу» зізнались, як попередньо дізнаються, хто голосуватиме за законопроєкти

Читайте також: Чарівні пейзажі: кращі пляжі України, де завжди мало туристів