Суспільство
20 липня 2020
Гарні новини
Вдаримо позитивом по сірих буднях!
news-image

Тобі не вистачає добрих новин? «Є!» гарні новини!

Український бренд випустив шкарпетки, дизайн яких створили діти-сироти

Український бренд Dodo Socks та Благодійний фонд Рідні створили набір шкарпеток, дизайн яких створили вихованці львівського ліцею «Просвіта». Проект стартує до Всеукраїнського Дня Родини, який традиційно відзначається 8 липня. Яка мета благодійного проєкту? Це зробили для того, аби нагадати, що в Україні більше 6000 дітей, які чекають на усиновлення та на свою нову сім’ю. Учасниками проекту стали 25 дітей-сиріт та дітей, що проживають в ліцеї Просвіта. Усі разом діти малювали та створювали дизайни своїх ідеальних шкарпеток, які готові були б носити щодня.

На Львівщині розквітли найрідкісніші орхідеї в Європі

На Львівщині виявили місця зростання рідкісних червонокнижних орхідей, які вважалися зниклими. Орхідеї розквітли в національному природному парку “Північне Поділля” на Бродівщині. Найцінніша з них – найрідкісніша орхідея в Європі Скрученик приємний. Для флори України притаманне зростання від 66 до 70 видів родини орхідних. Більшість з них включена до Червоної книги України. У третьому виданні Червоної книги України перераховано 68 видів родини Зозулинцеві Orchidaceae.

Zoom представив універсальний комунікаційний пристрій

Zoom став стандартом для онлайн-спілкування під час пандемії, але компанія виявила, що багатьом співробітникам все ще важко налаштувати обладнання та програмне забезпечення для ефективного проведення зібрань. Рішення компанії - універсальний комунікаційний пристрій з програмним забезпеченням Zoom, готове до використання з простим сенсорним інтерфейсом.

Вперше в Україні видали дозвіл на легальний видобуток бурштину

У Рівненській області відбулися перші аукціони на отримання спеціальних дозволів на користування надрами для видобутку бурштину. У першому аукціоні брали участь 4 фірми, а в другому - 6. Дві ділянки 10 га в с. Олексіївка Сарненського району виставили на сайті "Прозорро" ще в червні.

Чарівні пейзажі: кращі пляжі України, де завжди мало туристів

Під час літнього відпочинку все більш актуальним стає питання відпочинку на пляжах. Часто українці прагнуть вибрати для відпустки безлюдні пляжі, де зовсім не зустріти інших туристів. Українська телеведуча і журналіст Валерія Микульська активно подорожує по Україні і за кордоном. Валерія ділиться порадами про те, які безлюдні пляжі відвідати в Україні під час відпустки і пояснює, чому ці місця можуть бути цікаві туристу

Підтвердити навички керування стало простіше

17 липня набрав чинності наказ МВС від 22 травня 2020 року № 408, який затвердив нові інструкції: про порядок приймання іспитів для отримання прав та про можливість фото- чи відеофіксації під час складання іспитів.

Українська кіноіндустрія не стоїть на місці: на Київщині розпочались зйомки нової комедії "Бурштинові копи". 

Лоукостер Wizz Air з 1 жовтня відкриває новий рейс з Одеси в Абу-Дабі (ОАЕ).

Українці можуть отримати безоплатно 77 лікарських засобів з Програми "Доступні ліки". 

Читайте також:Гарні новини