Події
20 липня 2020
Блокування незаконного видобутку піску в Києві. Пряма трансляція
Кореспондент інфопростору Є знаходиться в Києві, за адресою вулиця Промислова, 4, де відбувається незаконний видобуток піску.
news-image

Кореспондент інфопростору Є знаходиться в Києві, за адресою вулиця Промислова, 4, де відбувається незаконний видобуток піску. Присутні журналісти, активісти. Ігор Мірошниченко, депутат Київської ради від ВО "Свобода" повинен бути присутній на акції також. Люди, які займаються видобутком піску зачинили ворота. Присутня поліція.

Щойно охоронці підприємства за цією адресою розповіли, що видобуток піску на території не проводиться.

Уже прибув Мірошниченко спілкується із поліцією.

Звідси вивозиться пісок незаконно, без жодних дозвільних документів, - заявив Мірошниченко.
Ми підготували скаргу до Міністерства юстиції щодо власника цих будівель, пісок звідси вивозять у невідомих напрямках. Ні копійки у бюджет міста Києва з цього не надходить, - додав Мірошниченко.

Два місяці тому цей майданчик був заблокований. Але після цього знову все відновилося.

Земельна ділянка знаходиться на березі Дніпра, яка б могла стати чудовою зоною відпочинку.

Місто має відгородитися від Дениса Комарницького, від Тищенка, від цієї мафії", - сказав депутат.

За словами Мірошниченка, Денис Комарницький та Микола Тищенко прикривають нелегальні схеми даного підприємства з піском.

Компанія, яка тут видобуває пісок, прикривається своїм майном, вони показують реєстр власності на цю ділянку. Мін.юст має задовільнии нашу скаргу. Розслідується ця справа вже дуже давно. Голосіївська поліція приїзить і не чинить ніяких дій. За відсутності політичної волі цей майданчик може працювати ще довго і не приносити ніяких доходів в бюджет міста з цієї діяльності", - каже Ігор Мірошниченко

Представники підприємця, який займається незаконним видобутком піску, відмовляється показувати документи Мірошниченку та активістам.

Приїхали представники ГО "Стоп корупції".

Зараз виїхала вантажівка з піском, ворота відкриті. Люди не пропускають автівку. Вони заблокували виїзд. Поліція слікує за порядком.

Починає вишиковуватись караван з автівок, так як активісти заблокували виїзд. 

Поліція гуртується. 

Поліція перевірила документи у водіїв вантажівок, що вивозять пісок. Почались перші сутички. Поліція розблоковує проїзд, щоб вантажівки виїхали. Перевіряють документи в активістів. 

Представниця власників хоче домовитись з Мірошниченком про особисту зустріч. Вона впевнена, що всі дії відбуваються законно, хоча документи так і не показала. Жінка представлятись відмовилась. Спочатку сказала, що вона юрист компанії, а потім назвалась журналістом. 

Поліція відтісняє людей, робить коридор, щоб вантажівки з піском виїжджали з підприємства. 

Відбулися перші затримання. Поруч стоїть автозак. 

В кого відсутні документи - поліція затримує. 

Деяких активістів повезли до відділку, хоча документи вони показали. Зараз триває словесна перепалка активістів з поліцією. Приїхав ще один автозак. Починаються сутички.

Активісти впевнені, що поліція явно на стороні людей, які виконують незаконні дії. Вони планують проводити мітинги під КМДА, під міністерством, і заявляють, що акція може перерости в безстрокову. 

Поки що всі чекають на приїзд "КиївБлагоустрою", працівники якого мають демонтувати паркан. 

Сьогоднішня акція закінчилась, але активісти обіцяють продовження, якщо незаконний видобуток піску не завершиться. 

Раніше відбувався протест проти корупції при забудівлях в КМДА. Пряма трансляція.

Також повідомляли: сліпих ошукали на квартири. Протест в Києві.

Читайте також:Руки геть від мови. Пряма трансляція