Суспільство
21 липня 2020
Гарні новини
Вдаримо позитивом по сірих буднях!
news-image

Тобі не вистачає добрих новин? «Є!» гарні новини!

Українська поліція підібрала пісні для чемних водіїв 

Патрульна поліція створила плейлист з 40 композицій для безпечного водіння. У списку — треки Billie Eilish, Massive Attack, Gorillaz, Drake, Onuka, Один в каное, Бумбокс, Сергія Бабкіна та інші.

З 1-го червня в Україні запрацювала система відеофіксації дорожнього руху. Уже за першу добу вона зареєструвала 57 880 випадків перевищення швидкості. Музична підбірка на YouTube Music від патрульної поліції допоможе водіям дотримуватися правил дорожного руху підсвідомо”, — відзначають у патрульній поліції.

Серіал “Чорнобиль” здобув 7 нагород престижної телепремії BAFTA TV 

Телесеріал HBO про ядерну катастрофу «Чорнобиль» отримав сім нагород премії BAFTA TV. Список усіх переможців і нагород можна подивитися на сайті премії. Зазначається, що «Чорнобиль» був відзначений у 14 категоріях, у тому числі і як «Найкращий міні-серіал». З них багатосерійна драма взяла рівно половину – сім нагород: за режисуру, операторську роботу, музику, монтаж, костюми, роботу художника, звук.

Відомі й не дуже: 10 українських вершин, які варто підкорити цього літа в Карпатах 

Повсякчас люди прагнуть досягти максимуму своїх можливостей, перевершити самих себе і зробити неймовірне. Для чого? Аби підкорювати нові вершини: і в переносному, і в буквальному сенсі! Одного разу захопившись альпінізмом і взявши першу вершину, складно встояти перед бажанням піднятися на інші. А з досвідом можна підкорити навіть Еверест. 

Надихнувшись цією ідеєю, ми склали список кращих українських вершин, які точно варті уваги. Багато з них цілком доступні навіть звичайній, в міру підготовленій людині, що палко прагне помилуватись вітчизняним мальовничими просторами. Або ж  хоче кинути собі неабиякий виклик.

У турецькому місті-курорті буде парк з українською назвою 

Турецький курорт Мармарис невдовзі матиме парк з українською назвою. Про це повідомив під час зустрічі з українськими журналістами мер міста Мехмет Октай.

За даними, мер міста Октай зустрічався з асоціацією українців, які проживають у Мармарисі, за участю посла України у Туреччині Андрія Сибіги. Результатом цієї зустрічі став висновок, що місту Мармарис потрібен парк з українською назвою, оскільки у Мармарисі живуть багато українців, а також приїжджають багато туристів з України.

Селяни поставили на колеса унікальний трактор 

Цей унікальний трактор “у полі дир-дир-дир” аж із 1944 року. Він і досі їде! Знову на колеса його поставили селяни з Красносілки. Розібрали до гвинтика, почистили і завели двигун! 20 років цей красень обробляв землю, а потім півстоліття прикрашав постамент. Допоки його не відновили працівники місцевої агрофірми.

Зараз це єдиний в країні трактор «Універсал», який досі на ходу”, — Микола Камишов, заступник директора.

Мессі встановив неймовірний рекорд результативності в Іспанії 

Аргентинський футболіст "Барселони" у сьомий, рекордний раз, став найкращим бомбардиром чемпіонату Іспанії. Мессі у нинішньому чемпіонаті Іспанії забив 25 голів в 33 матчах. Аргентинець виграв "трофей Пічічі" всьоме та став рекордсменом за цим показником. Раніше він ділив перше місце із ексфорвардом "Атлетика" з Тельмо Сарою.

Мессі виграв суперечку бомбардирів чемпіонату Іспанії вчетверте поспіль. У нинішньому сезоні він також став найкращим асистентом турніру із 22 результативними передачами.

Не все так погано! Редакція «Є!» знаходить добрі новини навіть в умовах кризи чи пандемії. Все буде добре!

Нагадаємо, Zoom став стандартом для онлайн-спілкування під час пандемії, але компанія виявила, що багатьом співробітникам все ще важко налаштувати обладнання та програмне забезпечення для ефективного проведення зібрань. Рішення компанії - універсальний комунікаційний пристрій з програмним забезпеченням Zoom, готове до використання з простим сенсорним інтерфейсом

До речі, Національне управління по аеронавтиці та дослідженню космічного простору (NASA) відклало запуск космічного телескопа імені Джеймса Уебба. Це рішення пов'язане з наслідками пандемії коронавіруса.

Як ми повідомляли, електричний велосипед вперше надрукували на 3D-принтері. Каліфорнійський стартап представив перший електровелосипед, створений за допомогою 3D-принтера.

Читайте також:Названо найпопулярнішого спортсмена світу за версією ESPN