Україна
21 липня 2020
Дайджест головних новин за 21 липня
Читайте про найголовніші події дня, 21 липня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 21 липня.

Дженніфер Еністон уже неодноразово закликала усіх людей дбати про своє здоров'я і носити маски у час пандемії коронавірусу 

Дженніфер Еністон, всесвітньо відома голлівудська акторка, уже неодноразово закликала усіх людей дбати про своє здоров'я і носити маски у час пандемії коронавірусу.

У соцмережі Instagram Еністон розмістила фото свого друга Кевіна, який ще на початку квітня захворів на COVID-19 і перебував у реанімації через ускладнення.

В Луцьку захоплено автобус з заручниками 

У центрі Луцька чоловік захопив автобус із заручниками, при собі він має вибухівку та зброю. Вже було чути кілька пострілів. 

В області введений оперативний план «Заручник». Територія центру міста перекрита задля забезпечення безпеки громадян. На місті працюють усі служби поліції», — додали правоохоронці.

Зазначимо, як повідомив начальник обласного управління поліції Юрій Крошко, до операції залучили антитерористичний центр Служби безпеки.

В Києві знов протести. Пряма трансляція 

Біля пам'ятника Ватутіну активісти побудували будинок з карт, на яких зображені схожі на політиків персонажі. Учасники акції вважають цих людей військовими злочинцями і вимагають від Верховної Ради прийняття закону № 2689 про військових злочинців. До Верховної Ради активістів не пропускають, все перекрито.

Гривня продовжує знецінюватися 

Національний банк послабив гривню до долара на 23 копійки, встановивши його на 21 липня на рівні 27,60 гривні.

Офіційний курс гривні до євро встановлений на рівні 31,59 гривні (на 20 липня - 31,26 гривні). 20 липня котирування гривні до долара на відкритті міжбанку встановились на рівні 27,42 - 27,45 гривні.

20 липня котирування гривні до долара на закритті міжбанку встановились на рівні 27,61 - 27,63 гривні.

Протести за зелену енергетику. Пряма трансляція 

У Києві проходив протест за зелену енергетику. Організаторами акції є Українська асоціація відновлюваної енергетики, Українська вітроенергетична асоціація, Асоціація сонячної енергетики України, Національний штаб порятунку ВДЕ.

Поблизу із станцією метро Мінська стався вибух 

Поблизу із станцією метро Мінська таки стався вибух.  Поки невідомо, що саме вибухнуло, але нагадаємо, що раніше  повідомляли про «підозрілу валізу». 

Мер Києва Віталій Кличко повідомив у своєму Телеграм-каналі: 

Друзі! Щойно вибухотехніки знешкодили два саморобних вибухових пристрої на ринку «Мінський». Близько 12 години дня анонім повідомив по лінії 102 про замінування двох автокіосків за адресою Оболонський проспект, 26", - пише Кличко.

Комітет Верховної Ради готує законопроєкт для боротьби із деструктивними релігійними організаціями та сектами, які працюють як фінансові установи та збирають кошти у людей 

Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів розробляє законопроект про діяльність деструктивних релігійних організацій. Про це розповіла голова комітету, народний депутат від «Слуги народу» Галина Третьякова.

За її словами, мова йде про релігійні організації, які працюють як фінансові установи та забирають гроші у людей. Такі організації, за словами нардепа, – це «ціла система з нейролінгвістичним програмуванням».

 

Нагадаємо, в Україні стрімко дорожчають продукти. В Україні рекордно зросла вартість продуктів: що подорожчало найбільше.

Стало відомо, що український завод планує виробляти електромобілі Volkswagen. Посприяти налагодженню випуску електрокарів в Україні має нове законодавство.

Як ми писали, легалізація грального бізнесу поповнить казну на 4-8 млрд грн, - експерт. Застосування закону про гральний бізнес поповнить державний бюджет на суму до 8 млрд грн на рік, але при поточному рівні видатків це надто малі суми.

До речі, Німеччина інвестує в екопроєкти на Сумщині. Екопроєкти впроваджуватимуть на території Деснянського біосферного резервату — природоохоронної території, затвердженої рішенням ЮНЕСКО.

Читайте також:Україна знаходиться на першому місці за рівнем злочинності в Європі