Новий голова НБУ Шевченко вперше зустрівся з МВФ
На зустрічі були присутні голова місії МВФ в Україні Іванна Владкова Голлар, постійний представник МВФ Йоста Люнгман і заступник виконавчого директора МВФ Владислав Рашкован.
news-image

Голова Національного банку Кирило Шевченко провів першу зустріч із представниками Міжнародного валютного фонду і пообіцяв, що НБУ виконає всі зобов'язання, взяті в рамках меморандуму.

Про це повідомляє пресслужба Нацбанку.

На зустрічі були присутні голова місії МВФ в Україні Іванна Владкова Голлар, постійний представник МВФ Йоста Люнгман і заступник виконавчого директора МВФ Владислав Рашкован.

МВФ був, є і буде ключовим стратегічним партнером України в цілому і Національного банку зокрема. Тому повне і успішне виконання програми співпраці з МВФ є моїм пріоритетом. Можу запевнити, що всі зобов'язання, які Національний банк взяв на себе по Меморандуму про економічну та фінансову політику, будуть виконані повністю і в строк ", - заявив Шевченко.

Він підкреслив, що відповідно до меморандуму НБУ зосередиться на зниженні обсягу непрацюючих кредитів, пожвавленні кредитування та відновленні економіки. Він також запевнив представників МВФ в незалежності Нацбанку.

Сторони обговорили також поточний стан співпраці в рамках Меморандуму між Україною і МВФ та обмінялися поглядами щодо викликів, які стоять перед українською та світовою фінансовою системою в контексті коронакризи", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, національний банк України (НБУ) встановив офіційний курс гривні до долара на 23 липня на рівні 27,79 грн за долар, той же час курс гривні до євро на четвер встановлений на рівні 32,19 грн за євро. Офіційний курс долара за останній банківський день виріс на 13 копійок – станом на сьогодні курс гривні до долара був встановлений на рівні 27,66 грн за долар.

Як ми писали, НБУ не радить українцям вірити кредитам «під 0%» - можливе шахрайство. Складність ситуації полягає в тому, що людина самостійно підписала договір на таких умовах і захистити її права у такому випадку складно, і допомогти зможе лише суд.

До речі, в Україні стрімко дорожчають продукти. В Україні рекордно зросла вартість продуктів: що подорожчало найбільше.

Читайте також:Український завод планує виробляти електромобілі Volkswagen