Суспільство
24 липня 2020
Волонтер та доброволець про першу зустріч з президентом Зеленським наживо
Зустріч насправді мала бути раніше, але її відміняли за різними приводами.
news-image

Рада Резервістів ЗСУ була запрошена з ним на зустріч з президентом Зеленським. Свої враження про неї написав на власній сторінці в фейсбук активіст, волонтер, координатор "Руху опору капітуляції" Мирослав Гай. 

Я отримав формальне повідомлення з військомату, що є повістка про одноденні збори, проте я знав, що така зустріч планується, бо був повідомлений заздалегідь", - повідомив волонтер.

Зустріч насправді мала бути раніше, але її відміняли за різними приводами.

Головною метою Ради резервістів і Генерального Штабу було роз'яснення президенту необхідності змін до законавства, що дадуть можливість сформувати систему військового резерву та територіальних центрів комплектування.

Це складні зміни в десятки законів та державні кодекси, над якими працювали фахівці з різних сфер майже два роки. Ці проекти законів направлені на стримання російської агресії і без них Україна  може втратити мобілізаційні спроможності.

Я прибув на цю зустріч після прощання з загиблим морпіхом-лікарем - Естонцем. Я дуже хотів побачити цю людину - Президента України. Того, кого називають Зе. Я хотів скласти власну оцінку, побачивши людину не в екрані смартфона чи телевізора", - пише Мирослав. 

Дякую, звичайно, що президент назвав нас всіх, а отже і мене, героями. Я не герой. Президент нічого не знає про мене особисто і про тих хто сьогодні був, а хлопців реально можна назвати героями.

Я побачив, що він абсолютно не в курсі тих проектів законів, про які я почав говорити, з надією поглядає на оточення, і дуже втомлений. Ми для нього були черговою незрозумілою зустріччю, а потім, після його відбуття, почалася фахова дискусія. Тим не менш, я вдячний йому, що він з нами зустрівся, цього і не дуже було потрібно, насправді, для просування цих законів, але однозначно допоможе в їх прийнятті.

Я дякую, що ці закони були внесені в Раду, проходять комітети, та будуть розглянені в вересні. Це пізно, це критично пізно.

Але...

Зустрілись інопланетяни, різні світи та посередники", - резюмує Мирослав Гай.

Тільки від підпису одного із них залежить життя країни та її безпека.

Мене потім один з присутніх запитав, а чого він так погано виглядає, а я збрехав і сказав - хз. P.S. Не питайте нічого. Протокольна зустріч. Про морпіха, капітуляцію, портнова питати безсенсово. Він в іншому світі, де ми не граємо ніякої ролі.

Мирослав Гай впевнений, що до реальності президента повернуть тільки рейтинги чи вулиця. На жаль.

Він втомлений, це дійсно правда", - підкреслює активіст.

Нагадаємо, на Донбасі 17 обстрілів: один військовий загинув, ще один поранений — штаб.

Також повідомляли, що бойовики на Донбасі вбили українського медика – під час евакуації загиблого та пораненого.

Зазначимо, ТКГ погодила перемир'я на Донбасі з 27 липня.

 

Читайте також:Загиблий на Донбасі військовий медик був громадянином Естонії