Суспільство
24 липня 2020
Відтепер зношений одяг і взуття можна відправити на екологічну утилізацію поштою
Опція платна, оскільки включає в себе роботу по прийому, досортуванню, логістиці та відповідальній утилізації високотемпературним спаленням на підприємстві Тарком, що також коштує грошей.
news-image

Громадська організація «Україна без сміття» починає приймати зношений одяг та взуття поштою, а також кожного робочого дня − з вівторка по неділю. Про це пише wonderzine.com.ua.

«Відтепер безнадійно зношені одяг і взуття ми прийматимемо не тільки у вихідні, а й кожного робочого дня на станції. Але й це ще не все! Тепер ми приймаємо одяг і УБС Кур’єром, і поштою», − повідомили у громадській організації.

Ця опція платна, оскільки включає в себе роботу по прийому, досортуванню, логістиці та відповідальній утилізації високотемпературним спаленням на підприємстві Тарком, що також коштує грошей. Вартість послуги − 250 гривень за пакет 120 літрів та вартість доставки. У Києві одяг також може забрати кур’єр «України без сміття».

Прийматимуть старий одяг, м’які іграшки, взуття та сумки. Речі повинні бути чистими і сухими, а великі металеві деталі потрібно відкріпити. Також приймають речі, які непридатні для носіння.

Речі можна буде здавати у робочий час − з 14:00 до 19:00. Здавати речі потрібно в окремі пакети, які можна взяти у консультантів.

Нагадаємо, у Житомирі запрацювала «Літня бібліотека» просто неба. Проєкт реалізується вже другий рік поспіль з метою популяризації книги та читання, здорового способу життя, змістовного і пізнавального дозвілля та відпочинку всієї родини в Гідропарку.

Раніше ми писали, що на Харківщині пенсіонер організував збір батарейок на переробку. Батарейки збирали у пластикові баклажки та ставили в гаражі, який безкоштовно надала в оренду під збір вторсировини місцева мешканка.

Також стало відомо, на Чернігівщині планують переробляти сміття у водень. Згідно з «зеленою» угодою, Європа планує щорічно скорочувати викиди вуглецю на 100 млн тонн.