Створили першу українську лінію переробки конопель
Прийматимуть сировину з фермерських господарств, які мають ліцензію на вирощування конопель.
news-image

Компанія ТОВ «Хемптехно» створила обладнання для первинної переробки трести конопель. Лінія дозволяє переробляти сировину різної якості, від соломи до трести, з хаотичним розташуванням їх у шарі сировини як в рулонах, так і в тюках.

Про це пише Kurkul.com.

Відомо, що прийматимуть сировину з фермерських господарств, які мають ліцензію на вирощування конопель.

Розрахункова продуктивність ЛПЛ (переробка вхідної сировини) — до 1 т/год. Потужність електрообладнання ЛПЛ (без системи аспірації пилу) — 35 кВт.

Як зазначили в компанії, волокно і костриця, одержане за запропонованою технологією, знаходить широке застосування у різних сферах сучасної промисловості: біопластик, будівельні матеріали, текстиль, медицина, військово-промисловий комплекс.

«На сьогодні вже проведено успішні заводські випробування промислового зразка лінії з переробки луб’яних культур (ЛПЛ), що стало початком позитивних змін в напрямку одержання натуральної, екологічно чистої продукції з промислових конопель», — додали розробники.

Також зазначається, що ця розробка є першою Українською лінією з переробки трести промислових конопель, яка є плідною роботою фахівців компаній ТОВ «Хемптехно», Інституту луб’яних культур (м.Глухів) та заводу ТОВ «Укр.Агро-сервіс».

Нагадаємо, Рада у першому читанні підтримала збільшення штрафів у 150 разів за викидання сміття з вікон транспорту. У 15 разів можуть зрости штрафи за викидання сміття та інших предметів з вікон і дверей вагонів поїздів, прохід по залізничних коліях у невстановлених місцях.

Як ми писали, на Волині випробували український подрібнювач сміття. У місті Володимир-Волинський провели презентаційне випробування двохвального промислового подрібнювача Impaktor 250.

До речі, Німеччина інвестує в екопроєкти на Сумщині. Екопроєкти впроваджуватимуть на території Деснянського біосферного резервату — природоохоронної території, затвердженої рішенням ЮНЕСКО.

Читайте також:Український бренд випустив шкарпетки, дизайн яких створили діти-сироти