Суспільство
28 липня 2020
Гарні новини
Вдаримо позитивом по сірих буднях!
news-image

Тобі не вистачає добрих новин? «Є!» гарні новини!

Українець потрапив до списку 50-ти найкращих боксерських талантів світу 

Українець увійшов до списку 50-ти найкращих боксерських талантів світу. 24-річний Федір Черкашин виступає у середній вазі.

Своєрідний рейтинг, до якого увійшли боксери не старші 25-ти років склала редакція американського телеканалу ESPN. Як зазначається, харків’янин Черкашин посів 38-е місце. Перше – у чинного чемпіона світу за версією IBF у легкій вазі, майбутнього суперника українця Василя Ломаченка американця Теофімо Лопеса. Далі розташуйся ще три представники США – Девід Бенавідес, Шакур Стівенсон та Девін Гейні.

Учені навчилися перероблювати один із найстійкіших видів пластику 

Хіміки з Масачусетського технологічного інституту США (МІТ) придумали, як створити термореактивну пластмасу, що піддається вторинній переробці. Вони також вважають, що цей метод можна застосувати для вдосконалення інших синтетичних матеріалів, як-от ґуми.

Увесь пластик, яким послуговується людство, можна поділити на дві великі групи: термопласти й термореактивні пластмаси. Головна різниця між ними — в реакції на нагрівання: термопласти стають в’язкими, тоді як термореактивні пластмаси стійкі до нагрівання.

У Тернополі створили шолом від вірусів 

Портативний пневмошолом, що захищає від небезпечних бактерій, токсичних речовин, вірусів, зокрема, COVID-19, створили науковці Тернопільського медичного університету.

Пневмошолом має мобільну систему форсованої подачі повітря. Працює на акумуляторній батареї, яка забезпечує безперервну роботу протягом 24 годин. Його виготовляли протягом двох тижнів.

Він з непроникної тканини. Має екран високого ступеня захисту. Компактний. Пневмошолом можна одягнути і зняти без сторонньої допомоги.

Британія оголошує війну "сміттєвій їжі" для боротьби з ожирінням 

Британія оприлюднила плани боротьби з "бомбою уповільненої дії ожиріння", заборонивши телевізійну та онлайн-рекламу нездорової їжі до 9.00 вечора, припинивши акції "купи один, отримай другий безкоштовно" на такі продукти і вказуючи калорії в меню.

Прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон, який втратив вагу під час перебування у реанімації з COVID-19, хоче боротися з ожирінням після того, як дослідження показали, що ті, хто страждає на ожиріння або надмірну вагу, мають підвищений ризик смерті від коронавірусу або важкого перебігу хвороби.

Запустили першу в Україні мобільну станцію моніторингу повітря за стандартами ЄС 

На Дніпропетровщині розпочала роботу перша в Україні референтна мобільна станція моніторингу повітря “Еол-1”.

Зазначається, що особливість станції – високоточне обладнання, яке вимірює параметри забруднення повітря за методами, які відповідають стандартам ЄС.

В автоматичному режимі установка визначає вміст у повітрі:

оксидів вуглецю та азоту,

діоксиду сірки,

озону,

пилу,

бензолу,

фенолу,

формальдегіду та інших речовин.

Створили першу українську лінію переробки конопель

Компанія ТОВ «Хемптехно» створила обладнання для первинної переробки трести конопель. Лінія дозволяє переробляти сировину різної якості, від соломи до трести, з хаотичним розташуванням їх у шарі сировини як в рулонах, так і в тюках.

Відомо, що прийматимуть сировину з фермерських господарств, які мають ліцензію на вирощування конопель.

Розрахункова продуктивність ЛПЛ (переробка вхідної сировини) — до 1 т/год. Потужність електрообладнання ЛПЛ (без системи аспірації пилу) — 35 кВт.

 

Нагадаємо, книжки трьох українських авторів претендують на літературну нагороду Центральної Європи. Загалом до лонг-листа потрапило 14 письменників з різних країн.

Як ми писали, українським бібліотекам передадуть 5 тисяч комп’ютерів. Першою бібліотекою, якій 5 червня 2020 року передали 150 комп’ютерів, стала Національна бібліотека України імені В.І. Вернадського.

До речі, більшість українців взагалі не читають книжок, показало опитування. До числа людей, які більш або менш регулярно читають книги, відносять себе 43% респондентів.

Читайте також:ТОП-10 фільмів про шпигунів для перегляду на вихідні