Україна
27 липня 2020
Дайджест головних новин за 27 липня
Читайте про найголовніші події дня, 27 липня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 27 липня.

Помер в лікарні боєць «Азову», якого побили в Запоріжжі біля супермаркету

Сьогодні в реанімації лікарні Запоріжжя від важких травм, отриманих після побиття, помер боєць полку «Азов» Олег Черевко. Людину, яка побила його, відпустили вчора під заставу в 40 тисяч грн. Про це повідомляє його сестра в соцмережах. Раніше сестра загиблого робила оголошення в Інстаграм про збір крові для брата.

Військовий оглядач про фактори, які роблять спроби примирення нескінченними і - під кожні нові вибори

Олексій Арестович, український військовий оглядач, на своїй сторінці у фейсбук розповів про фактори, які роблять спроби примирення нескінченними і - під кожні нові вибори:

1. Ми не вміємо і не хочемо (поки) мислити категоріями «нескінченної війни».

2. У нас перманентні вибори.

На думку Олексія, кожен наступний президент буде починати з обіцянок, а потім - спроб примиритися. Зброю вилучатимуть, стрілянину заборонятимуть, потім - знову будуть повертати. І так буде, поки не навчимося...

У Криму прощаються із загиблим сином політв'язня Сулейманова

В окупованому Криму проходить похорон загиблого 26 липня 3-річного Муси Сулейманова - сина політв'язня Руслана Сулейманова. Батька хлопчика, що утримується в сімферопольському СІЗО, на похороні немає. За інформацією Кримської солідарності, люди продовжують прибувати в село Строганівка під Сімферополем, де проходить похорон дитини. Вони очікують біля будинку Сулейманових, куди вранці в понеділок привезли тіло дитини. Раніше президент України Володимир Зеленський в телефонній розмові з Путіним порушив питання звільнення кримського татарина Руслана Сулейманова - політв'язня, який перебував у слідчому ізоляторі в анексованому Криму, - в зв'язку з трагічною загибеллю його трирічного сина.

ЄС не готовий відкрити кордони для України

В Україні кількість нових випадків зараження COVID-19 на 100 тисяч населення в 1,6 разів перевищує показники Євросоюзу. Для того, щоб зняли обмеження в'їзду в країни ЄС, в Україні показник повинен становити 16 випадків на 100 тисяч населення. Тому Україна не відповідає вимогам епідеміологічної ситуації в ЄС, повідомили в прес-службі РНБО. Окрім того, в Україні найнижчий показник проведення ПЛР-тестів – 23,2 тисячі на один мільйон осіб. Наприклад, в Ліхтенштейні цей показник – 23,6 тисячі на 1 млн осіб.

Окупанти порушили «тишу» попри домовленості про припинення вогню

Окупанти у понеділок, 27 липня, порушили режим тиші на Донбасі, незважаючи на домовленості про припинення вогню. Про це сказав на брифінгу командувач Об’єднаних сил Володимир Кравченко. Він також заявив, що у випадку явної збройної агресії окупантів військові можуть давати збройну відповідь.  Кравченко, як Командувач Об’єднаних сил, запевнив, що у разі порушення противником режиму тиші і загрози життю нашим військовослужбовцям відповідь ЗСУ буде миттєвою і рішучою. За його словами, всі без винятку військовослужбовці готові виконувати накази керівництва, розуміючи важливість домовленостей, бо тепер йдеться про реальну можливість зупинити вогонь з обох сторін.

Події навколо танкеру «Delfi» визначено як надзвичайну ситуацію місцевого рівня

Чергова спроба підняти судно на кіль провалилась, натомість отримали новий вилив нафтопродуктів (ГДК) у воду.  Забруднено близько 100 квадратних метрів поверхні води. Ситуація визнана як надзвичайна, місцевого рівня. За законом, це має затвердити експертна комісія ДСНС Україн, повідомив Максим Куций, голова Одеської обласної державної адміністрації. Після цього процес ліквідації танкеру остаточно перейде виключно до держави.

Також повідомляли, що 27 липня долар і євро здешевшали.

Сьогодні В Україні зафіксовано 807 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19.

Читайте також:В Україні запустили мобільний додаток з безкоштовною правовою допомогою