Події
28 липня 2020
Криклій розповів, коли Адміністрація морпортів підпише договір з підрядником на евакуацію Delfi
"Адміністрація морських портів" до кінця серпня 2020 року підпише договір з компанією-підрядником, яку обере для евакуації затонулого танкера Delfi.
news-image

Держпідприємство "Адміністрація морських портів" до кінця серпня 2020 року підпише договір з компанією-підрядником, яку обере для евакуації затонулого танкера Delfi.

Про це розповів у Facebook міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Новини з Одеси. Обираємо найефективніший спосіб евакуації затонулого танкера Делфі. Є два можливих варіанти евакуації: підняття танкера або розріз на дві частини. Останній — це крайня міра. Упевнений, тепер ми якнайшвидше вирішимо проблему з танкером та нарешті звільнимо пляж Дельфін від токсичного металобрухту завдяки глибокому розумінню ситуації. Адміністрація морських портів України/Ukrainian Sea Ports Authority обере компанію-підрядника для евакуації судна. Договір на виконання робіт підпишуть до кінця серпня. Триматимемо вас в курсі щодо подальшого розвитку подій", - пише Криклій.

Нагадаємо, події навколо танкеру «Delfi» визначено як надзвичайну ситуацію місцевого рівня. Шторм почнеться восени, отримати Дельфі буде набагато важче.

Стало відомо, що у суботу, 25 липня, знову провалилася операція з підйому танкера Delfi, затонулого минулого року поблизу узбережжя Одеси. В одного з буксирів не витримав трос.

Раніше ми писали, що затонулому судну в Одесі дадуть статус катастрофи: знову витекла нафта. Бонові загородження не змогли запобігти розливу: неправильно встановлені, вони опускаються під воду і пропускають верхній шар води з плівкою.