Вакцина від коронавірусу може з’явитися в середині 2021 року, - ВООЗ
На цей час понад 20 потенційних вакцин перебувають на стадії клінічних випробувань.
news-image

Експерт Всесвітньої організації охорони здоров'я Сумія Свамінатан вважає, що вакцина широкого застосування від коронавірусу може стати доступною у середині 2021 року.

Про це вона сказала в інтерв’ю DPA, пише Еспресо.

На цей час понад 20 потенційних вакцин перебувають на стадії клінічних випробувань. Ми сподіваємося, що кілька з них будуть ефективними. Виходячи з того, що шанси на ефективність кожної вакцини коливаються на рівні 10%, це означає, що 2-3 або навіть більше можуть бути дієвими. Тож якщо бути практичними, то слід очікувати широко доступну вакцину десь у середині 2021 року", - зазначила Свамінатан.

Вона також торкнулася питання того, що у пацієнтів, які одужали від коронавірусу, з часом зникають антитіла. Але, зазначила Свамінатан, це ще "не означає, що зникає імунітет", адже науці відомо про різні шляхи, якими організм захищається, зокрема існують клітини пам'яті.

Як ми писали, головний санітарний лікар назвав орієнтовну вартість вакцини від Covid-19. За словами Віктора Ляшка, треба 100% вакцинувати все населення України, але, звісно, будуть певні обмеження.

Нагадаємо, Росію звинуватили у спробі викрадення даних про вакцину від коронавірусу. Велика Британія, США та Канада звинуватили Росію у хакерських атаках на дослідницькі центри та фармакологічні компанії.

Як ми повідомляли, вчені, серед яких 15 нобелівських лауреатів, підписали лист главі Національного інституту охорони здоров’я США, доктора Френсісу Коллінзу. Вчені зауважили, що випробування на людях можуть дати інформацію швидше, ніж звичайні випробування ефективності вакцини, які займають більше часу.

До речі, у США вакцина проти COVID-19, розроблена компанією Moderna, успішно пройшла початкову стадію медичних випробувань. Про це повідомляється в офіційному пресрелізі компанії.

Читайте також:У Тернополі створили шолом від вірусів