Суспільство
29 липня 2020
Гарні новини
Вдаримо позитивом по сірих буднях!
news-image

Тобі не вистачає добрих новин? «Є!» гарні новини!

Вперше за півстоліття відремонтували міст на дорозі Одеса – Рені

На Одещині завершили ремонт мосту на автомобільній дорозі М-15 Одеса – Рені. Про це повідомили в Укравтодорі. Цього року, на мосту посилили фундамет опор, відновили пропускну здатність мосту, відновили бетонний колесовідбійний брус. Крім того, но мості встановлене бар’єрне та перильне огородження та влаштовано тротуари.

Ілон Маск розповів про революційну технологію трансляції музики

Компанія Neuralink, яка належить мільярдерові Ілону Маску, розробляє мозкові імпланти, які транслюватимуть музику прямо в мозок. Це стане можливим завдяки спеціальним чіпам. Така технологія позбавить від необхідності носити навушники для прослуховування музики. У компанії зазначили, що трансляція музики буде не єдиною функцією пристрою. Мозкові чіпи матимуть можливість допомогти позбутися від шизофренії та деменції. Маск заявив, що імплантація чіпа від Neuralink буде простою, як лазерна хірургія ока. Це буде схоже на швейну машинку, яка “прошиває мозок” і встановлює його на глибину для інтеграції з нейронами.

Жертви насильницьких злочинів будуть отримувати компенсацію - Мін'юст

Держава буде виплачувати компенсацію жертвам насильницьких злочинів з Фонду відшкодування шкоди потерпілим. За його словами, сума компенсацій буде визначатися за кожний вид злочину, але при цьому складе не менше 1000 грн. Банчук нагадав, що згідно з розробленим Міністерством юстиції законопроекту, українці, постраждалі від насильницьких злочинів, будуть отримувати компенсацію від держави. Цю суму Кабмін планує стягувати з злочинця. Компенсацію планують виплачувати через регіональні центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Для цього пропонується створити Фонд відшкодування шкоди потерпілим від насильницьких злочинів.

Київ потрапив до переліку найкращих міст світу для фрілансерів: рейтинг

Київ увійшов до 30-ки найкращих міст світу для фрілансерів. Такий рейтинг склала компанія Carphone Warehouse. Зазначається, що в такому рейтингу Київ зайняв 25 місце в списку. Міста оцінювали за десятьма важливими для фрілансу критеріями. Зокрема, це швидкість інтернету, середня зарплата, рівень зайнятості, вартість оренди житла, розваги, транспорт, медицина, кількість коворкінгів і загальна якість життя.

В Україні запустили мобільний додаток з безкоштовною правовою допомогою

Міністерство юстиції презентувало новий мобільний застосунок "Безоплатна правова допомога".
Заступниця міністра юстиції Валерія Коломієць зазначила, що вперше стало зрозуміло, що це дуже потрібний інструмент, на початку карантину, - коли збільшилися рівень і кількість звернень до системи безоплатної правової допомоги, «на наш сайт, на наш месенджер на Facebook».

Вступники зможуть два дні тестувати е-кабінети для заяв до вишів

Вступники у заклади вищої освіти отримають можливість створити тестовий електронний кабінет. Упродовж двох днів, 29 та 30 липня, вступники матимуть можливість спробувати створити тестовий електронний кабінет на сайті https://ez.osvitavsim.org.ua/ та подати через нього заяви на вступ. Тестування триватиме з 10:00 29 липня до 22:00 30 липня 2020 року. У тестуванні можуть взяти участь особи, які мають: сертифікат ЗНО та свідоцтво/атестат про повну загальну середню освіту (подання заяв для здобуття освітніх ступенів «Фаховий молодший бакалавр», «Молодший бакалавр», «Бакалавр», «Магістр» на основі повної загальної середньої освіти); сертифікат ЄВІ/ЄФВВ та диплом про вищу освіту (подання заяв для здобуття освітнього ступеня «Магістр» на основі вищої освіти).

Нагадаємо, Британія оприлюднила плани боротьби з "бомбою уповільненої дії ожиріння", заборонивши телевізійну та онлайн-рекламу нездорової їжі до 9.00 вечора, припинивши акції "купи один, отримай другий безкоштовно" на такі продукти і вказуючи калорії в меню. 

Зазначимо, портативний пневмошолом, що захищає від небезпечних бактерій, токсичних речовин, вірусів, зокрема, COVID-19, створили науковці Тернопільського медичного університету.

Також на Дніпропетровщині розпочала роботу перша в Україні референтна мобільна станція моніторингу повітря “Еол-1”.

 Раніше повідомляли, що українець увійшов до списку 50-ти найкращих боксерських талантів світу. 24-річний Федір Черкашин виступає у середній вазі.

Читайте також:Створили першу українську лінію переробки конопель