Події
29 липня 2020
Сивохо проти ветеранів. Засідання Печерського суду. Пряма трансляція
Кореспондент інфопростору «Є!» перебуває на місці подій і проводить пряму трансляцію.
news-image

Сьогодні, 29 липня об 11:00 в Печерському суді Києва (Володимирська, 15) відбувається засідання по справі Сергія Сивохо та нардепа Максима Бужанського проти ветеpанів poсійсько-укpаїнської вiйни, представників Нaцкopпycy Сергія Тамаріна, Олександра Волкова та Юрія Каплі.

Кореспондент інфопростору «Є!» перебуває на місці подій і проводить пряму трансляцію.

Нагадаємо, що 12 березня ветерани зупинили спробу провести презентацію у Києві платформи примирення, ініційовану Сивохо. Після цього проти активістів відкрили кримінальне провадження. 

Під час презентації платформи примирення взагальному було затримано 15 осіб. Судять трьох.

Під стінами Печерського суду зібралась група підтримки, в основному це представники Нацкорпусу.Зазначимо, що  це вже не перше судове засідання по цій справі. Тамарін і Волков не перебувають під вартою. 

Організатори акції закликають всіх прийти на суд, де розглядатиметься справа, та підтримати вeтеранів poсійсько-yкраїнської вiйни.

На даний момент судове засідання ще не розпочалося. Сьогодні активістів можуть засудити до 5 років за гратами. 

Зібралось багато журналістів та представників різних телеканалів, що висвітлюють дану подію. 

З промовами виступають представникик Нацкорпусу. Вони нагадують присутнім заслуги активістів, які сьогодні знаходяться на лаві підсудних. 

Позивачі на засідання не прийшли.

З ганку Печерського суду представник "Нацкорпуса" заявив, що на відео ніхто з обвинувачених не штовхав Сергія Сивохо в КВЦ "Парковий" і не сприяв його падінню.

 

Нардеп Максим Бужанський є другим потерпілим у справі.

У ніч на 6 березня в Києві група невідомих закидала його яйцями. Напад стався біля студії телеканалу ZIK після програми "Народ проти". За словами депутата, було 35-40 чоловік, які представилися ветеранами полку "Азов" і мали при собі біти.

Щойно суддя оголосив перерву в справі, але засідання вже точно сьогодні не продовжиться.  Дату наступного оголосять пізніше.

Нагадаємо, раніше Сивоху звинуватили у державній зраді: «Нацкорпус» написав заяву до СБУЧлени "Нацкорпуса" угледіли в словах Сергія Сивохи порушення статті 110 КК України.

Також повідомляли, що Сивохо звільнений з РНБОПричини звільнення Сивоха не уточнили.

Читайте також:Яким має бути майбутнє окупованих територій Донбасу (інфографіка)