У Харкові з’явиться міська станція сортування і майстерня з переробки пластику
У майстерні з переробки пластику будуть наочно демонструвати, як з уже непотрібного пластику можна зробити різноманітні вироби – від чохлів на телефони до елементів декору.
news-image

У Харкові в рамках бюджету участі реалізують проєкт «Eco City Space» – створять перший міський екологічний простір. Про це повідомили у міськраді.

Як повідомив голова Молодіжної ради Дмитро Давідьянц, «Eco City Space» складатиметься з громадської станції сортування відходів, майстерні з переробки пластику та лекційної зони.Команда Молодіжної ради та громадська організація «Kharkiv Eco City», яка займається безпосередньою реалізацією проєкту, планують зробити це місце центром розвитку всіх екологічних ініціатив міста.

«На громадську станцію сортування відходів зможе прийти будь-який житель міста, принести вторинну сировину, старий одяг, небезпечні відходи. На початковому етапі станція зможе обслуговувати близько 15 тис. осіб на місяць, а також розвинути систему роздільного збору відходів на 200 установ та офісів. Згодом ці показники збільшуватимуться», – зазначив Дмитро Давідьянц.

Водночас у майстерні з переробки пластику будуть наочно демонструвати, як з уже непотрібного пластику можна зробити різноманітні вироби – від чохлів на телефони до елементів декору. Також організатори планують проводити екскурсії та майстер-класи для школярів, залучати архітекторів, дизайнерів і просто креативних людей для створення нових виробів.

У лекційній зоні будуть організовані тренінги та лекції на екологічні теми: поводження з відходами, озеленення, поводження з тваринами, енергоефективність тощо.

Міський екологічний простір «Eco City Space» знаходитиметься у центрі міста (біля ст. м. «Центральний ринок»), а його відкриття планується на початку жовтня.