Політика
29 липня 2020
Романа Говду призначили заступником генпрокурорки. Він уже був на цій посаді, але за часів Шокіна
Говда в органах прокуратури працює з серпня 2003 року.
news-image
Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова представила свого першого заступника — Романа Говду, який раніше виконував обов’язки прокурора Києва та був першим заступником за часів генпрокурора Віктора Шокіна.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Зазначається, що Говда в органах прокуратури працює з серпня 2003 року. Упродовж майже 20 років він уже встиг побути на посадах помічника прокурора Корольовського району Житомира, прокурора, старшого прокурора, заступника начальника та начальника відділу прокуратури Житомирської області

10 квітня 2015 року Говду призначили прокурором Одеської області. А вже у вересні 2015 року Говда став першим заступником генерального прокурора Віктора Шокіна.

Крім того, генеральний прокурор Юрій Луценко у 2016 році призначив Романа Говду прокурором Києва. Торік у грудні він повідомив, що йде у відставку.

Уже у квітні 2020 року Говду призначили першим заступником прокурора Києва, але з 4 травня тимчасово виконував обов’язки прокурора Києва.

Очільник громадської організації «Центр протидії корупції» Віталій Шабунін заявляв, що Роман Говда під час Революції Гідності очолював відділ, що давав згоду на переслідування учасників Майдану. А у 2015 році на посаді керівника Одеської прокуратури він закрив кримінальне провадження щодо будівництва в області дитсадка вартістю у 40 млн грн.

Радимо почитати: куди поспішає Венедіктова та при чому тут справа Гандзюк дивіться у новому випуску «Іншого кута» з Сергієм Савінцевим.

Раніше писали: В Україну повертаються часи репресій та переслідувань - Савінцев.

Читайте також:Навесні за злочини суди «посадили» понад 4 тисячі осіб — Венедіктова