Зняти гроші з карток тепер можна в магазинах і АЗС
Банки, торгові мережі та платіжні системи синхронно оголосили про запуск послуги зняття готівки з банківських карток
news-image

З 1 серпня державний ПриватБанк при партнерстві з Mastercard розширюють в Україні можливості послуги "Готівка на касі - отримання грошей з банківських карт на касах торгових точок.

Тепер зняти готівку можна буде також в POS-терміналах ПриватБанку на касах супермаркетів "Сільпо", "Фора" і Varus, повідомляє прес-служба держбанку, пише «Є!» .

Зручний і швидкий доступ до готівкових на касі торгової точки - без необхідності шукати банкомат - отримають власники будь дебетової картки ПриватБанку (зарплатної, студентської, соціальної карти) та інших українських банків різних платіжних систем", - заявив керівник напрямку по роботі з торговельними підприємствами фінустанови Євген Васильцов.

Для того, щоб зняти готівку на касі торгової точки, покупцеві необхідно лише оплатити товар банківською картою і повідомити касиру про бажання зняти готівку.

При цьому максимальна сума видачі готівки за одну транзакцію становить 500 грн, незалежно від вартості покупки. Після підтвердження операції введенням PIN-коду банківської картки касир видасть чеки з деталями покупки товару і видачі готівки.

Про доступність нової послуги отримувати готівкові гроші з платіжних карт на касах торгово-сервісній мережі повідомив і інший державний банк Ощадбанк. За його даними, зняти готівку при здійсненні покупок можуть користувачі карт Mastercard, VISA або ПРОСТІР будь-якого українського банку.

Зазначено, що зараз ця послуга доступна в мережах АЗК WOG, "Аптека низьких цін" і продуктових супермаркетів VARUS. До кінця 2020 року банк планує масштабувати сервіс на інші великі мережі і дрібних торговців, що особливо актуально в місцях, де банкомати малодоступні.

Запуск послуги зняття готівки на касах торгових мереж важливий як для банків і їх клієнтів, так і для економіки країни з точки зору підвищення фінансової інклюзії українців і стимулювання безготівкових розрахунків. Особливо це актуально там, де банкомати малодоступні. Новий сервіс є дуже зручним для клієнтів : не потрібно витрачати час на пошуки банкомату або банківського відділення. Вони спокійно зможуть знімати певну суму готівкових коштів в касах торгово-сервісних підприємств, багато з яких працюють цілодобово", - зазначив голова правління Ощадбанку Андрій Пишний.

У свою чергу в мережі АЗС ОККО також повідомили про доступність нової послуги з 1 серпня: клієнти мережі можуть скористатися послугою "Готівка на касі" при розрахунку за покупки платіжною карткою. Нова послуга реалізована в партнерстві з компанією Mastercard.

Готівка на касі" - чергова новація, міні-банкомат на кожному АЗК, який доступний в режимі 24/7. З огляду на широке покриття нашої мережі - це зручно, а головне, безпечно ", - заявив маркетинг-директор мережі ОККО Василь Дмитрів.

Читайте також: У ПриватБанку заявили, що попередні власники відмили у США майже 800 мільйонів доларів.

Читайте також:Головний санітарний лікар назвав орієнтовну вартість вакцини від Covid-19