Події
30 липня 2020
У Білорусі затриманих найманців «Вагнера» підозрюють у підготовці теракту
Крім 33 затриманих, приблизно 200 інших найманців перебувають на території Білорусі.
news-image
У Білорусі проти 33 затриманих російських найманців приватної військової компанії «Вагнера» порушили кримінальну справу щодо підготовки теракту.

Про це заявив державний секретар Ради Безпеки Білорусі Андрій Равков у трансляції білоруського бюро «Радіо Свобода».

Спершу Равков зазначив, що кримінальну справу відкрили за «290 якоюсь» статтею, але згодом уточнив, що йдеться про підготовку до терористичного акту. Затриманих найманців наразі допитують.

Він додав, що крім 33 затриманих, приблизно 200 інших найманців перебувають на території Білорусі. Їх продовжують шукати.

На питання журналістів, хто покликав найманців у Білорусь, Равков відповів, що поки не знає.

Нагадаємо: у Білорусі повідомили про затримання під Мінськом 32 бойовиків російської приватної військової компанії «Вагнер». Ще одного затримали на півдні країни.

Правоохоронці отримали інформацію, що на територію Білорусі прибули понад 200 бойовиків для «дестабілізації ситуації в період виборчої кампанії». Президентські вибори в Білорусі мають відбутися 9 серпня.
Білоруське інформагентство БелТА оприлюднило повний перелік затриманих. Серед них — найманці, які воювали на Донбасі проти України та у Сирії на боці режиму Башара Асада.
Раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко наказав уряду видворяти з країни іноземні ЗМІ, які нібито кличуть людей «на майдани».

Радимо почитати: Росія «мстить» Білорусії за «дружбу» із Заходом посиленням прикордонного контролю.

Читайте також:У Росії заборонили організацію правих націоналістів, яка виступає проти війни з Україною і правління Путіна