Iнтерв’ю
30 липня 2020
Сергій Северин: «Кличко робить вигляд, що не знає про корупцію своїх підлеглих»
Ексклюзивне інтерв'ю з лідером ГО "Стоп Свавіллю" Сергієм Северином.
news-image

Сьогодні під час мітингу громадських організацій проти корупції у владі Києва кореспондент інфопростору «Є!» поспілкувався з лідером ГО "Стоп Свавіллю" Сергієм  Северином

Кор.: Скажіть, будь ласка, як Ви вважаєте,  чому так сталося, що корупція досі процвітає у Київській міській раді?

Сергій Северин: Тому що влада не вживає жодних заходів щодо її подолання. З приводу Свистунова, Тація та Яструбенка ми піднімали питання близько півтора місяці тому, надавали докази корупції в департаменті, висвітлювали незаконну видачу містобудівних норм та обмежень, звертались з цією проблемою до правоохоронних органів, до ДБР. В ДБР відкрито кримінальне провадження на Свистунова за фактом підробки документів.

На сьогоднішній день всі ці люди займають посади в КМДА. Правоохоронні органи роблять вигляд, що вони щось розслідують, мер робить вигляд, що він про це не знає, і так воно все кожного дня: одні порушують закон, другі своєю бездіяльністю потурають злочинам. 

Кор.: Чи є зв'язок між паном Кличком та Комарницьким, тому що сам Кличко стверджує, що він не знайомий з цією людиною і каже, що просто чув таке прізвище.

Сергій Северин: Він його і чув і бачив. Відповідно журналістським розслідуванням, якщо вірити ЗМІ,  вони знайомі. Який зв'язок? А зв'язок наступний: фірма "Екобудтрейд", яка підконтрольна Комарницькому, не зважаючи на те, що вона отримала мільярди на добудову Подільсько-Воскресенського мосту, який по цей день недобудований, Кличко продовжує своїми підписами, як було приблизно тиждень-два тому, виділив 400 мільйонів гривень на добудову Подільсько-Воскресенського мосту цій ж фірмі, підконтрольній Комарницькому.

Міст не добудований, кошти, як встановили правоохоронні органи, виводяться в офшори. Кличко про це не знає? Кличко про це знає, але продовжує потурати злочину і виділяти кошти, які просто банально розграбовуються. 

Кор.: Дякую Вам за увагу. 

Нагадаємо, раніше проходила акція проти незаконного видобутку піску. Пряма трансляція

Також повідомляли, що сліпих ошукали на квартири. Протест в Києві.

Читайте також:Протест вкладників Укрбуду. Пряма трансляція