Події
30 липня 2020
Леонід Кравчук погодився очолити українську делегацію в ТКГ по Донбасу
Про це Кравчук сказав у відеозверненні, яке оприлюднив Офіс президента.
news-image
Перший президент України Леонід Кравчук погодився очолити українську делегацію в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі замість Леоніда Кучми.

Про це Кравчук сказав у відеозверненні, яке оприлюднив Офіс президента.

Я вже у своєму житті щось бачив і пройшов. Але час для відпочинку не настав. Я прийняв рішення, якщо я зможу, а я хочу цього, щось зробити, щоб пришвидшити мир на Донбасі. Я буду це робити до останнього подиху. Тому я і погодився», — сказав Кравчук.

Також він оцінив діяльність Володимира Зеленського для встановлення миру на Донбасі. Кравчук вважає, що Зеленський «реанімував "нормандську четвірку"» та не боїться ухвалювати непопулярні рішення.

Нагадаємо, 28 липня стало відомо, що голова української делегації у Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма більше не братиме участь у переговорах в Мінську.

Президент України в 1994-2005 роках Леонід Кучма вдруге очолив українську делегацію в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі 3-го червня 2019 року.

Тимчасово, до зміни складу делегації, обов'язки очільника української делегації буде виконувати Олексій Резніков, який наразі є першим заступником глави української делегації в ТКГ. Склад делегації змінюється указом президента Володимира Зеленського.

Читайте також:У Білорусі затримали 33 росіянина, які планували дестабілізувати обстановку в країні