Суспільство
31 липня 2020
У Мережі з'явився новий флешмоб проти домашнього насильства
У Інстаграмі вже більше семи мільйонів публікацій
news-image

У соціальній мережі Інстаграм почався новий флешмоб проти домашнього насильства. Про це повідомляє The New York Times, пише «Є!» .

Акція "жінки підтримують жінок" почалася в Туреччині — дівчата стали викладати свої чорно-білі фото, щоб звернути увагу на збільшення випадків домашнього насильства і вбивств під час карантину. Зараз в Інстаграмі більше семи мільйонів публікацій з хештегом #challengeaccepted, #womensupportingwomen і #blackandwhitechallenge. Ставлення до флешмобу суперечливе: одні вважають, що це важлива ініціатива, інші — що сенс акції був спотворений з-за численних ретушированных знімків зірок.

Дівчата не тільки викладають монохромні фото, але і пишуть пости про рівних правах, про взаємну підтримку та про проблеми, з якими жінки стикаються кожен день. Ще користувачки відзначають своїх подруг або інших дівчат, якими вони захоплюються, — так можна передати добрі слова один одному.

Більшість негативних коментарів під публікаціями відомих дівчат пов'язані з тим, що пости стають безкоштовною рекламою акаунтів подруг і часто не супроводжуються ніякими підписами, а саме в цьому і був сенс #blackandwhitechallenge.

У 2016 році в Інстаграмі вже проходила подібна акція: жінки публікували свої чорно-білі фотографії з тегом #challengeaccepted на знак боротьби з раком.

Також читайте: Браконьєр в Уганді отримав 11 років в'язниці за вбивство рідкісної горили

Читайте також:Мітинг громадських організацій проти корупції у владі Києва