Суспільство
3 серпня 2020
Гарні новини
Вдаримо позитивом по сірих буднях!
news-image

Тобі не вистачає добрих новин? «Є!» гарні новини!

Медикам та водіям «швидкої» мають підняти зарплати – Степанов

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов в ході брифінгу розкрив плани по підвищенню зарплат для працівників екстреної медичної допомоги. У галузі екстреної медичної допомоги зараз працює близько 40 тисяч медпрацівників. Очільник МОЗ визнав, що умови, в яких вони працюють, є неприпустимими. За словами міністра, вже з 1 липня збільшено фінансування ЕМД на 40%, а з 1 вересня заплановане збільшення зарплат медичним працівникам, у тому числі й працівникам екстреної медичної допомоги.

Австрія скасувала заборону на польоти в Україну

Уряд Австрії не продовжив заборону на регулярне пасажирське авіасполучення з Україною та низкою інших країн, яка діяла до 31 липня. Внесені в середині липня зміни до відповідної постанови австрійського МОЗ передбачали заборону на приземлення літаків з низки країн та регіонів з високим ризиком поширення SARS-CoV-2. Ця заборона поширювалася на пасажирські літаки з 18 країн: Китай, Іран, Білорусь, Іспанія, Об’єднане Королівство, Швеція, Північна Македонія, Албанія, Чорногорія, Боснія та Герцеговина, Сербія, Косово, Молдову, Румунію, Болгарію та Єгипет, Російська Федерація та Україна. Постанова діяла до 31 липня, її дію не було продовжено.

Учені розробили прозору деревину, яка замінить скло (відео)

Вчені США розробили унікальний матеріал — прозору деревину, яка пропускає світло й одночасно є міцнішою від скла. У майбутньому нова технологія зможе замінити скло та пластик і суттєво змінити технології в будівництві. Розробниками «прозорого дерева» стали хіміки з Мерілендського університету в Коледж-Парку, повідомляє Birdinflight. Для створення цього матеріалу використовувалася звичайна деревина, яка оброблялася майже до повного видалення кольорових домішок.

Президент підписав закон про підтримку “зеленої” енергетики

Президент підписав законопроєкт №3658, який закріплює ключові положення Урядового меморандуму з виробниками "зеленої" енергетики. Цей закон дасть змогу зменшити тариф для сонячних електростанцій на 15%, а для вітрових електростанцій — на 7,5%”, - зазначив він.

За словами глави уряду, на практиці це означатиме, що держава та всі українці заощадять майже 7 млрд гривень щорічно. Шмигаль розраховує, що до 2030 року меморандум дасть можливість зменшити обсяг виплат "зеленій генерації" приблизно на 2 млрд євро.

Рукотворні чудеса: найкрасивіші закинуті кар’єри для відпочинку на природі

Якщо ви любите відпочивати на природі, але не маєте можливості провести вікенд у горах або на морі, ми все ж можемо вас здивувати. Пропонуємо відвідати гранітні кар’єри. Ми впевнені: тутешніх краса пейзажів вразить вас, а відпочинок запам’ятається надовго. В усіх цих місцях колись видобували граніт, а зараз це мальовничі водойми, де можна прекрасно відпочити на вихідних.

У Києві біля шести станцій метро обладнають парковки, - Кличко

Перехоплюючі парковки облаштують біля шести станцій метро Києва. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко у своєму Telegram-каналі. Як повідомляється, паркінги зроблять на в'їздах у столицю по п'яти напрямах поблизу станцій метро. За словами Кличка, перша парковка на 193 місця вже місяць працює біля станції метро Видубичі. Там встановили нове освітлення, транспортне і пішохідне огородження, навігацію.

Також повідомляли, що після народження дитини батьки отримуватимуть 5 тисяч гривень, які можна буде використати винятково на купівлю речей для малюка. 

Зазначимо: з 1 серпня державний ПриватБанк при партнерстві з Mastercard розширюють в Україні можливості послуги "Готівка на касі.

Нагадаємо: австралійські вчені з університету Ньюкасла в Австралії вивели сорт марихуани, який може руйнувати ракові клітини, не вбиваючи при цьому лейкоцити та здорові клітини кісткового мозку. 

Читайте також:У Харкові з’явиться міська станція сортування і майстерня з переробки пластику