Події
3 серпня 2020
«Ви вирішили, що ви господарі? Ви – слуги», - мер Тернополя
За словами Сергія Надала, місто ніхто не змусить жити у жодній зоні.
news-image

Сергій Надал, міський голова Тернополя, закликав міністра інфраструктури не зупиняти залізничне сполучення з Тернополем, а регіональну комісію з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій – не зупиняти автобусне сполучення. Надал записав відео-звернення у Facebook.

"Мене обурює рішення центральної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій включити Тернопіль у "червону зону". Вдумайтесь, тернополяни повертаються додому з інших міст і не знають, чи зможуть вийти на станції "Тернопіль". Вони з маленькими дітьми, повертаються з відпочинку чи їдуть до своїх стареньких батьків – що їм робити?", - говорить мер Тернополя.

Доки у Києві працюють "велюрові ресторани", у Тернополі "Укрзалізниця" заборонила зупинятися поїздам.

Я звертаюся до міністра транспорту. Ви вирішили, що ви господарі людських доль? Хто вам дав право вирішувати за тернополян? Ваше завдання – обслуговувати українців. Ви – слуги нашого народу. А ви подумали, що ви – господарі? Я вимагаю повернути зупинку потягів далекого сполучення на станції Тернопіль. Я звертаюся до регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській обласній державній адміністрації! Я вимагаю не зупиняти міжміське автобусне сполучення з Тернополем. В іншому випадку через транспортну блокаду ви налаштуєте проти себе тернополян", - обурюється Сергій Надал.

За словами Сергія Надала,  тернополяни не на словах готові стояти за свої конституційні права і свободи

Наше місто ніхто не змусить жити у жодній зоні", - додав Надал.

Нагадаємо, в Україні з 3 серпня набирає чинності поділ країни на чотири зони за рівнем поширення коронавірусу: на «зелену», «жовту», «помаранчеву» та «червону» зону. Розповідаємо, що це змінює. Про це йдеться в постанові уряду від 22 липня, яка набула чинності 1 серпня.

До речі, у МОЗ пояснили, як відбувається розрахунок внесення населеного пункту до зони. Ляшко розповів, у якому випадку Київ можуть прибрати із зеленої зони.

Нагадаємо, Україна затвердила нові критерії для країн «червоної зони». Після приїзду з них потрібна самоізоляція. Люди, які прибули з таких країн, будуть зобов'язані встановити та активувати мобільний додаток системи контролю.

Читайте також:В Києві протестують проти карантину. Пряма трансляція